Teknoloji

Moto G5 ve G5 Plus sızıntısı tasarımı ortaya çıkarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto g5 plusLenovo’nun Motorola’dan devraldığı Moto serisinin yeni telefonları Moto G5 ve Moto G5 Plus, şubat ayının son günlerinde Barselona’da MWC 2017’nin resmi açılışından bir gün önce gözler önüne çıkacak. Moto G5 ve G5 Plus’ın muhtemel özellikleri geçtiğimiz hafta ortaya çıkmıştı. İnternete sızan basın fotoğrafları ise Lenovo’nun yeni akıllı telefonlarını daha yakından tanımayı mümkün kılıyor.

Moto-G5-160217Fotoğraflara bakıldığında her iki cihazda da tek parça metal kasanın tercih edildiği görülüyor. Akıllı telefonların ön yüzünde “Moto” yazısı bulunurken, arka panellerine de Motorola’nın logosu yerleştirilmiş. Lenovo’nun logosu ise cihazın sağ kenarının alt kısmında bulunuyor.

Her iki cihazda da çift nano SIM kart desteği bulunacağı belirtiliyor. Ancak bu desteğin nasıl sunulacağı henüz tam anlamıyla bilinmiyor. İkili SIM kart tepsisindeki yuvalardan birinin microSD kart için kullanılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Moto G5 Plus 5.2 inç ekrana sahip olacak

Tasarım bakımından iki cihaz arasındaki tek fark ekran boyutu olacak gibi görünüyor. Moto G5’te 5 inç, Moto G5 Plus’ta ise 5.2 inç ekranın bulunacağı konuşuluyor. Kasanın içine bakıldığında ise G5 ve G5 Plus arasındaki farklar biraz daha artıyor. Moto G5’te Qualcomm Snapdragon 430, G5 Plus’ta ise Qualcomm Snapdragon 625 işlemcinin bulunacağı belirtiliyor.

Moto G5 Plus

Bu işlemcilere eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanları da farklılık gösteriyor. Moto G5 için sadece 2 GB RAM seçeneğinin sunulması öngörülüyor. G5 Plus’ta ise 2 GB’nin yanı sıra 4 GB RAM seçeneğinin de kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtiliyor. Moto G5’in 32 GB, Moto G5 Plus’ın ise 64 GB dahili depolama alanı sunması bekleniyor. Her iki akıllı telefonda da microSD kart desteğinin bulunacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Moto G5 Plus

Lenovo, MWC 2017 etkinliğini 26 Şubatta gerçekleştirecek. Etkinlik Türkiye saatiyle 18:30’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER