Manşetler

Moto G5 ve G5 Plus uygun fiyatlı telefon pazarında zirveyi hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moto g5Lenovo, Motorola ile birlikte kendisine kalan Moto G ailesini yenilemeyi sürdürüyor. Serinin yeni üyeleri Moto G5 ve G5 Plus’a ait fotoğraflar ve özellikler daha önce internete sızmıştı. Her iki akıllı telefon da, 2017 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2017) kapsamında düzenlediği etkinlikte resmen gözler önüne çıktı.

Moto G4 ve G4 Plus, oldukça iyi yorumlar almış ve hem özellikleri hem de kullanıcı deneyimleriyle giriş seviyesinde iyi bir konuma yerleşmişlerdi. G5 ve G5 Plus da sundukları yeniliklerle bu konumu kuvvetlendirmek adına ciddi potansiyel taşıyor.

Hem G5’te hem de G5 Plus’ta ana materyal olarak metal tercih edilmiş. Böylelikle akıllı telefonlar görsel anlamda üst sınıfa yaklaşıyor.

G5’in metal kasasının altında 1.4 GHz Snapdragon 430 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM eşlik ediyor. Söz konusu ikilinin pek çok oyun ve uygulamayı sıkıntısız biçimde çalıştırmak için yeterli olduğu söylenebilir. Akıllı telefonun dahili depolama alanı sadece 16 GB olsa da, microSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 128 GB daha eklenebiliyor. Cihazın 2800 mAh kapasiteli bataryası ise Lenovo’nun hızlı şarj teknolojisi sayesinde oldukça kısa sürede doldurulabiliyor.

Moto G5, Full HD çözünürlüklü 5 inç ekrana sahip. Moto Display özelliği sayesinde bildirimleri ekranı tamamen uyandırmadan görmek mümkün oluyor. Bu sayede pil ömründen de tasarruf sağlanabiliyor.

Akıllı telefonun arkasında ise 13 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Kademeli otomatik odaklama özelliğine sahip olan kamera, keskin ve detaylı kareler vadediyor. G5’in önünde ise geniş açılı 5 megapiksel çözünürlüklü kamera yer alıyor.

moto g5 plus
Moto G5 Plus

Moto G5 Plus ise 2 GHz sekiz çekirdekli işlemcisiyle vitesi biraz daha yükseltiyor. Bu işlemciyi 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. Dahili depolama alanı, microSD kart ile genişletilebiliyor.

Akıllı telefonun 3000 mAh kapasiteli pili, TurboPower şarj özelliğiyle oldukça hızlı biçimde doldurulabiliyor. Sadece 15 dakikalık bir şarj, G5 Plus’a 6 saat pil ömrü sağlıyor. Akıllı telefonda 5.2 inç Full HD ekran bulunuyor. G5 Plus’ın ekranı Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

G5 Plus’ın arkasında Lenovo’nun “Sınıfının en gelişmiş 12 megapiksel kamerası” olarak nitelediği bir kamera yer alıyor. Bu kameranın “Dual Autofocus Pixels” adını taşıyan özelliği sayesinde odaklama süresinin önemli ölçüde kısalıyor. f/1.7 diyafram genişlikli lense sahip kamera saniyede 30 kare 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Standart G5’in arka kamerasıysa sadece Full HD video kaydı yapabiliyor. G5 Plus’ın önünde de G5 ile aynı kamera yer alıyor.

Her iki telefonda da parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Google’ın sanal asistanı Google Assistant da her iki Moto G5 modelinde de yerini alıyor.

Moto G5 mart ayında satışa sunulacak

Gri, altın rengi ve safir mavisi renk seçenekleri bulunan Moto G5, yurt dışında mart ayında satışa sunulacak. Altın rengi ve gri renk seçeneklerine sahip G5 Plus ise nisan ayının sonları itibarıyla raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER