Teknoloji

Moskova’nın ünlü mezarlıklarında kablosuz internet bağlantısı sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

moskova-novodevici-mezarligi-nazim-hikmet-141215

Ücretsiz kablosuz internet bağlantısı sunulan yerlerin sayısı her geçen gün artıyor. Alışveriş merkezi, trenler ve stadyumların ardından şimdi de mezarlıklar da kablosuz internet dönemi başlıyor. Mezarlıklarda kablosuz internet hizmeti sunan ilk şehir ise Moskova olacak. 2016’dan itibaren Rusya’nın başkentindeki bazı ünlü mezarlıklarda ücretsiz olarak kablosuz internet erişimi sağlanabilecek.

Nazım Hikmet’in kabrinin bulunduğu Novodeviçi ile birlikte Vagankovo ve Troyekurovskoye mezarlıklarını ziyaret edenler, kablosuz internet hizmetinden faydalanabilecek. Bu mezarlıkların seçilmesindeki en önemli neden ise tanınmış kişilerin ebedi istirâhatgâhı olmaları. Kabirlerin dışındaki bir bölgeye kurulacak kablosuz ağlar ile buraya gelen ziyaretçilere “psikolojik konfor alanı” sağlanacak.

Resmi yetkililer, kablosuz internet bağlantısıyla tarih meraklılarının ve diğer ziyaretçilerin mezarlıklardaki kabirlerin yerini bulmasına da yardımcı olmayı amaçlıyor. Yatan kişilerin tarihi öneminden dolayı mezarlıkların bir tür “açık hava müzesi”ne dönüşmesi de bu kararda etkili olmuşa benziyor.

AFP’ye konuşan Moskova cenaze işleri birimi sözcüsü Lilya Lvovskaya, insanların mezarlarını ziyaret ettikleri kişilere dair daha çok şey bilmeyi istediklerini ve bu cevaplara ulaşmanın en kısa yolunun internet olduğunu belirtti. Lvovskaya, oluşturdukları “psikolojik konfor alanları” ile merak edilen soruların cevabının vakit kaybetmeden alınabileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER