Teknoloji

Morgan Stanley analistine göre Apple iPhone 5’in üretimine ağustos ortasından itibaren başlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 5 montajına önümüzdeki ağustos ayının ortasından sonra başlayacağı iddia ediliyor. Morgan Stanley analisti Katy Huberty’nin dile getirdiği bu iddiaya göre üretim dördüncü çeyrekte agresif şekilde arttırılacak.

Geride kalan haftayı Tayvan’da geçiren Huberty, Apple iPhone’un tedarik zincirinde yer alan çeşitli üreticilerle toplantılar gerçekleştirmiş. Yaptığı bu görüşmelerden sonra Huberty, Apple’ın gelecek nesil dokunmatik ekranlı akıllı telefonunun üçüncü çeyrek sonunda çıkacağını beklemeye başlamış.

Gelecek iPhone genelde beklenen zaman aralığından daha sonra çıkacağı için, Huberty 2 milyonluk üretimi üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kaydırmış. Ancak bu yıl için öngördüğü 72 milyonluk iPhone üretim tahminini korumayı sürdürüyor. Analist eğer Apple iPhone 5’i eylül ayı başında tanıtacak olursa yıla dair üretim tahminini yükseltebileceğine de dikkat çekiyor. Çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilen iddialara göre beşinci nesil iPhone’un eylül ayında çıkması kuvvetle muhtemel.

Öte yandan Huberty Apple’ın daha düşük fiyatlı bir iPhone modeli ve Apple markalı TV seti çıkarma düşüncesinde olduğunu da dile getiriyor. O’na göre, Apple 2012 yılında yeni ürünler ve daha düşük fiyatlar nedeniyle iPhone üretimini arttırmayı umuyor. Apple markalı bir TV’nin şirkete 19 milyar kazanç getirebileceğine dikkat çeken Huberty bunun hisselere de 12 aylık dönem içinde 4.50$’lık hisse değer artışı olarak yansıyabileceğine inanıyor.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER