Teknoloji

Moleskine’den iPhone ve iPad uygulaması – Galeri

Kitapçılarda ve kırtasiyelerde satılan farklı boyut ve kapaklardaki Moleskine not defterleri herkesin dikkatini bir şekilde çekmiştir. Her ne kadar teknolojiyle iç içe olsam, kayıtlarımı bilgisayarda veya cep telefonunda saklıyor olsam da, yine de bu defterleri kullanmaktan vazgeçemiyorum. Ancak bu köklü not defteri markası tutulan notları dijital ortamda saklama eğilimini farketmiş olmalı ki, App Store üzerinden sunduğu ücretsiz iPhone/iPad uygulamasıyla Apple’ın iOS’te sunduğu standart not defteri uygulamasına rakip oldu.

moleskine-iphone-app-00003

Moleskine, iOS’in doğal not tutma aracına göre çok daha fazla gelişmiş özelliklere sahip. Açılışta karşınıza fiziksel Moleskine defterlerininki gibi bir kapak resmi çıkıyor. Dilerseniz ayarlar bölümünden bu kapak resmini değiştirmeniz de mümkün kılınmış. Birkaç saniye sonra ise tuttuğunuz notların listesini karşınızda buluyorsunuz. Notları farklı kategoriler altında saklamanız, yazı büyüklüğünü, kağıt stilini değiştirmeniz mümkün. Notlara çizim veya yazı da ekleyebilirsiniz.

Zengin özelliklere sahip bu not tutma uygulaması iPad ekranına göre de optimize edilmiş, tüm özellikleri iPad’in büyük ekranına uyacak şekilde tablette de kullanabiliyorsunuz. Uygulama üzerinde yaptığımız ilk incelemeler birtakım problemlerin olduğunu gösterdi. Örneğin, ikonlar dokunmalara hemen tepki vermiyor, ekrana biraz bastırmak gerekti. Çizim işlevini kullanamazken, ayrıca nota fotoğraf eklerken de uygulama kendi kendine kapandı. Umarız en kısa zamanda çıkacak bir güncellemeyle bu sorunlar giderilir.

Moleskine iPhone uygulamasına ait ekran görüntülerini aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

Galeri: Moleskine iPhone Uygulaması
[nggallery id=542]

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER