Eğlence

Mobil uygulamalarda YouTube videolarını çevrim dışı izleme özelliğine dair detaylar açıklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bu hafta içinde yaptığı bir duyuru ile mobil uygulamalarında YouTube videolarının, belli bir süre için, çevrim dışı izlemek amacıyla kaydedilebileceğini açıklamış, ancak bu özelliğe dair detayları paylaşmamıştı. Şirket tarafından YouTube üzerindeki özel kanal sahiplerine gönderilen bir e-posta ise merak edilen bazı soruları cevaplıyor.

youtube-yeni-logo-290813

Kasım ayında özellik aktif hale geldiği zaman YouTube’un mobil uygulamalarına videolar ve listeler için bir ”cihaza ekle” düğmesi yerleştirilecek. Çevrim dışı içeriğe internet bağlantısının olmadığı durumlarda uygulama içinde belirlenen özel bir alan üzerinden erişilecek. Kullanıcıların seçtikleri videoları izlemek için 48 saatlik bir süreleri olacak, bu sürenin tamamlanmasının ardından kullanıcılar yeniden internete bağlanana dek bu videoları izlemeleri mümkün olmayacak.

Google’dan yapılan açıklamada reklamların akışın içine yerleştirileceği ve böylelikle çevrim dışı izlemelerde de gösterilebileceği belirtilirken, kullanıcı çevrim içi olduğu zaman izleme sayılarının da hesaba ekleneceği ifade edildi. Dileyen kanalların bu özelliği devre dışı bırakabilecek olması da şirketin açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Plak şirketleri ve Vevo’nun bu özelliği devre dışı bırakması muhtemel gözüküyor. YouTube üzerinden kiralanan veya satın alınan içerikler ise bu özelliğin kapsamına alınmayacak.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER