Teknoloji

Mobil Dünya Kongresi öncesi Windows Phone 7 ile ilgili son detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu ay içinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde Microsoft’un Windows Mobile 7 ile ilgili söyleyeceği çok şeyi olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili dedikodular yükselmeye başladı bile. PPCGeeks sitesi Windows Phone 7 olarak adlandırılan sistemle ilgili ilginç bilgilere ulaşmış.

Siteye göre Windows Phone 7, Zune HD’ye çok benzeyen bir arayüze sahip olacak. Tamamen yenilenmiş bir başlangıç menüsü ve METRO olarak adlandırılan arayüz için çok “canlı”, “berrak” ve “duygulu” nitelendirilmesi yapılıyor. Ancak söylentilere göre işletim sistemi multitasking işlevini tam anlamıyla desteklemiyor. Bunun yerine herhangi bir anda çalışan bir uygulama işlevini duraklatarak kendisini arkaplana çekiyor. Push bildirimlerinin desteklendiğini de söylemeden geçmeyelim. Flash desteğinin de en azından başlangıçta bulunmayacağı söyleniyor, aynı şey eski uygulamalara yönelik NETCF uyumluluğu için de geçerli. Yine de NETCF’yi yeni platforma eklemek için beklentiler de yüksek. Uygulamalar katmanına baktığımızda, işletim sisteminin Xbox platformuna entegre olacağını söyleyebiliriz, oyuncu etiketleri, avatarlar ve elde edilen oyun başarıları Windows Phone 7’ye aktarılacak. Zune entegrasyonu, tam sosyal ağ desteği ve Marketplace uygulaması da yeni mobil işletim sisteminde bulunacak. MobileTechWorld sitesi de Windows Phone 7 ile ilgili daha fazla ayrıntıya erişmiş. Buna göre bu işletim sistemi iPhone 3G’ye göre daha iyi ve daha hızlı internet sörf deneyimi sunarken, Microsoft’un esas hedefi 3GS’i geride bırakmakmış. Mobil Dünya Kongresi’nde sadece Windows Phone 7 arayüzü mü tanıtılacak, ya da bu işletim sistemini taşıyan bir cihaz da görebilecek miyiz, bunu bilmiyoruz. Ancak PPCGeeks’e göre Microsoft ilk cep telefonunun bu sene Eylül ayı içinde çıkacağını söylüyor. MobileTechWorld sitesiyse, Microsoft’un doğrudan Windows Phone 7’li cihaz üretimine kalkışmayacağını, ancak üretim sürecinde sıkı bir kontrol mekanizması kuracağını söylüyor. Bu sayede işler daha da kolaylaşırken, güncellemeleri mobil şebekeler üzerinde almak da kolaylaşacak.

İlgili – PPC Geeks

Update: MobileTechWorld looks to have also received the same batch of rumors, and has revealed a few more, including word that the browsing experience is currently “better / faster” than the iPhone 3G, and that Microsoft is “aiming towards” the 3GS. They also say that while there will be no Microsoft-made device, the company will have tighter control of the manufacturing process, which promises to simplify things for everyone involved and allow for over-the-air updates.

İLGİLİ HABERLER