Teknoloji

Mobil cihazlar için MeeGo ilk gösterisini yaptı – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Söz verildiği üzere Nokia ve Intel MeeGo’nun mobil cihazlara özel alfa öncesi versiyonunu yayınladılar. Intel tabanlı Aava referans telefonu ve Nokia N900 MeeGo’nun bu erken sürümünün gösterisinde başrolü paylaşan cihazlar olarak karşımıza çıkıyor.

Bu noktada söyleyebileceğimiz Nokia’nın Intel tarafından geliştirilen MeeGo’nun netbook ve tablet arayüzüne mobil tarafta büyük şeyler kattığı. Android ve webOS’ten bazı esintiler de mevcut, uygulama geçiş arayüzü buna bir örnek. MeeGo’nun kaynak kodunun açık olduğunu göz önünde bulundurursak Nokia’nın arayüzde biraz daha fazla özelleştirme uygulayıp ana ekran bileşenleri ekleyeceğini düşünebiliriz.

Biraz daha derine inersek, MeeGo’nun bu sürümü temel MeeGo API’ları da içeriyor. Qt ve MeeGo dokunmatik çerçeveleri, Firefox tabanlı internet gezgini, fotoğraf görüntüleyici, durum çubuğu, uygulama başlatıcısı, sanal klavye gibi temel arayüz elementlerini de saymadan geçmeyelim. Atom tabanlı Aava cihazlarının bazı görüntüleri internette yayınlandı, ancak N900 kullanıcılarından bir tanesi görüntüleri yayınlayıncaya kadar beklememiz gerekiyor gibi görünüyor. Bu arada MeeGo alfa öncesi sürüm konumunda olduğu için içinde birçok hatayı da barındırıyor olacaktır. Bu nedenle  aranızda Nokia N900 sahibi olan varsa neyle karşılaşacağını bilmeden bu güncellemeyi yapmasın.

MeeGo alfa öncesi sürümünün ekran görüntülerini  ve videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: MeeGo alfa öncesi sürüm
[nggallery id=349]

Video: MeeGo alfa öncesi sürüm


İlgili
– MeeGo

İLGİLİ HABERLER