Teknoloji

Mısırlı cep telefonu operatörlerinden abonelerine Mübarek yanlısı propaganda mesajları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Büyük Britanya merkezli Vodafone Mısır’da faaliyet gösteren dört mobil operatörden bir tanesi. Şirket Mısır’da meydana gelen cep telefonu ve mobil internet servis kesintileri nedeniyle eleştirilerden kendi payına düşeni almış ve Mısır devletinin yasalara dayanarak verdiği emirlere uymak zorunda olduğu gerekçesiyle kendisini savunmuştu.

Görünüşe göre Mısır devletinin tek emri haberleşmenin kesilmesiyle ilgili değilmiş. Mobil haberleşme ve internet altyapısının tekrar faaliyete geçtiğini haber aldığımız Mısır’da bu sefer de cep telefonu abonelerine Hüsnü Mübarek yanlısı yazılı mesajlar gönderiliyormuş. Birçok Mısırlı Twitter hesaplarından bu yazılı mesajları paylaştı. Tabii, Vodafone bu noktada da eleştirilerden nasibini aldı.

Şirket yeni bir açıklama daha yaparak, gönderilen bu mesajlarla ilgili mevcut durumun kabul edilemez olduğu konusunda otoriteleri protesto ettiğini belirtti. “Mesajların şeffaf ve gönderene açık bir şekilde atfolunabilir olması gerektiği konusunda fikir belirttik.” diye yorum yapan Vodafone yine de devletin bu mesajları göndermesine engel olamayacaklarını, Mısır devletinin ülkenin acil durum kanunlarına dayanarak bu mesajları hazırladığını ve Vodafone abonelerine de gönderdiğini belirtti.

İlgili – CBS

İLGİLİ HABERLER