Ulaşım

Mini elektrikli hibrit otomobil testlerine başladı

mini elektrikli hibritMini, yeni elektrikli hibrit otomobilini test etmeye başladı. Şirket bir basın açıklaması yaparak bu otomobilin gerçek hayatta nasıl çalışacağı konusunda bilgi verdi. Açıklamada otomobilin çok yakında tamamen hazır hâle geleceği belirtildi. Dolayısıyla bu otomobili kısa süre içinde showroom ve yollarda görmek sürpriz olmayacaktır.

Mini’nin marka yöneticisi Sebastian Mackensen ve Mini serisinden sorumlu olan Peter Wolf, içten yanmalı ve elektrikli motorların birlikte nasıl çalışacağı konusunda bilgi verdi. Akıllı enerji yönetim sistemi sayesinde söz konusu ortak çalışma mümkün hâle gelirken, bu yolla otomobilin alışılagelmiş sürüş tarzı korunabiliyor.

Mini elektrikli hibrit otomobilin direksiyonuna geçen sürücülerin ilk andan itibaren kendilerini alıştıkları bir ortamda hissetmelerini istiyor. Dolayısıyla standart otomobillerden aşina olunan pek çok özelliğin Mini’nin elektrikli hibrit aracında da bulunacağı belirtildi. Kırmızı yerine sarı renkte parıldayan Başlat/Durdur düğmesi, devir sayacının yerini alan ve güç ekranı kalan pil gücünü ve içten yanmalı motorun ne zaman faaliyete geçeceğini gösteriyor. İçten yanmalı motor, sadece gerekli zamanlarda kullanılacak. Sürücülerin gaz pedalına ne kadar hızlı ve sert bastıkları da içten yanmalı motor sayesinde anlaşılacak.

Büyük ölçüde elektrik gücüne dayandığı için Mini, sıfır emisyonla anında hızlanabilecek. Mini’den yapılan açıklamada, sıfır emisyonun da arka koltukların altındaki bataryaya aktarıldığı ve böylelikle daha uzun süreli yolculuk imkanının sağlandığı belirtildi. Otomobil Auto eDrive modunda 80 kilometre, Max eDrive modunda ise 125 kilometre hıza çıkabilecek.

Pil Koruma modunda ise otomobil sadece içten yanmalı motorla çalışacak. Böylelikle pil ömrünü korumak hatta jeneratör yardımıyla bataryaları şarj etmek mümkün olacak.

Elektrikli otomobilin şasisinde herhangi bir değişikliğe gidilmiyor. Mini’den yapılan açıklamada arkaya yerleştirilen bataryaların otomobilin daha da iyi tutunmasını sağladığını belirtti. Elektrik gücü aktifken arkadan çekişli olan otomobil, içten yanmalı motor aktifken önden çekişli hâle geliyor.

Mini elektrikli hibrit otomobilinin çıkış zamanı konusunda bilgi vermedi

Mini elektrikli hibrit otomobilinin piyasaya ne zaman çıkacağı konusunda şu an için bilgi vermedi. Ancak hazırlıklarda sona yaklaşılması bunun için fazla beklemeye gerek kalmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER