Eğlence

Minecraft’ın Microsoft’a satış süreci tamamlandı

minecraft-pocket-edition-android

Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada popüler video oyunu Minecraft ve geliştiricisi Mojang’ın Microsoft’a satış sürecinin resmen tamamlandığını duyurdu. 2.5 milyar dolar karşılığında gerçekleşen satış geçtiğimiz eylül ayında açıklanmıştı. Spencer Twitter paylaşımında Microsoft’un Minecraft topluluğuyla yaşayacağı yeni deneyim için heyecan duyduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

Merkezi İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Mojang’ı kuran ve Minecraft’ı hazırlayan Markus “Notch” Persson, satışın ardından yaptığı açıklamada şirketten ayrılacağını açıklamış, ancak bu ayrılığın yapılan anlaşmadan ziyade kişisel sebepler ve akıl sağlığını koruma isteğinden kaynaklandığının altını çizmişti. Notch Microsoft’un Minecraft’ın geleceği için iyi niyetlere sahip olduğunun da altını çizmişti.

Microsoft bugüne kadar oyunla ilgili yaptığı açıklamalarla bu niyetlerini oyunun hayranlarına da göstermiş durumda. Şirket Minecraft’ı Xbox dışındaki platformlardan çekmeyeceğini ve oyunun gelişimini sürdüreceğini fazla gecikmeden ilan etmişti. Minecraft halihazırda Xbox 360 ve Xbox One’a ek olarak PS3, PS4, PS Vita, PC, iOS ve Android üzerinde oynanabiliyor. Microsoft’a satışın ilk meyvesi olan Minecraft’ın Windows Phone versiyonu ise bir süre önce duyurulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER