Eğlence

Yeni Minecraft eğitim versiyonu önümüzdeki yaz yayınlanacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

minecraft egitim

Minecraft, çocuklara sanat, coğrafya ve bilgisayar bilimleri gibi alanlarda eğitim verme konusunda popüler araçlar arasında yer alıyor. Oyunun MinecraftEdu adını taşıyan özel versiyonu, uzun süredir eğitimcilere amaçları doğrultusunda katkı sağlıyor. Ancak 2014’te oyunu 2.5 milyar dolar karşılığında geliştiricisi Mojang’dan satın alan Microsoft, Minecraft eğitim versiyonunda değişikliğe gidiyor. “Minecraft: Education Mode” adını alan yeni versiyon, önümüzdeki yaz yayınlanacak. İlk etapta ücretsiz olarak kullanıcılarla buluşacak oyun için daha sonrasında hem bireysel hem de grup kullanım fiyatları belirlenecek. Böylelikle oyuna uzun vadeli erişim isteyen kurumlara da avantaj sağlanmış olacak.

Yeni oyunda Minecraft’ın vanilya versiyonunda bulunmayan çeşitli özellikler de yer alacak. Öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte hareket etmesini sağlayacak koordinat sistemli gelişmiş haritalar, dijital portföyler ve basit dünya paylaşımı, söz konusu özelliklerden bazıları. Bu özelliklerden bazıları MinecraftEdu’da da bulunuyor, ancak Microsoft yeni versiyondaki araçlar için TeacherGaming ile birlikte çalıştığını özellikle vurguluyor. Yeni oyunda sunulacak deneyimler arasında öğretmenler için ikinci ekran da bulunuyor.

Eğitimciler bir süre daha MinecraftEdu kullanmaya devam edebilecek. Ancak Minecraft: Education Edition’ın yayınlanmasıyla birlikte geçişin hızlanması için eğitimcilere 12 aylık ücretsiz erişim imkanı sağlanacak. Bu süreçte yeni versiyonun önemli bir kitleye ulaşması öngörülüyor.

Microsoft’un, Minecraft ve Xbox dışında da, eğitimcileri sürekli olarak desteklediği biliniyor. Dolayısıyla şirketin Mojang’ın zamanında geliştirdiği başarılı platformun üzerine yeni şeyler eklemesi ve Minecraft’ı daha da komple bir eğitim aracına dönüştürmesi kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Oyunun başarıya ulaşması durumunda Microsoft için Office ile yarışabilecek bir eğitimsel gelir kaynağı olabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER