Eğlence

Nintendo’nun ilk mobil oyunu Miitomo uygulama içinden giysi satın alınabilecek

miitomo-nintendo-251215

Nintendo’nun ilk akıllı telefon oyunu oyunculara karakterleri için uygulama içinden satın alma fırsatı sunacak. DeNA başkanı Isao Moriyasu Wall Street Journal’a verdiği röportajda, Nintendo’nun Japon mobil devi DeNA ile işbirliği dahilinde geliştirdiği Miitomo oyununda oyuncuların birbirleriyle Mii avatarlarını kullanarak nasıl etkileişim kuracağı hakkında bilgi verdi, ayrıca Miitomo’nun içinde de küçük oyunların bulunabileceğini kaydetti.

DeNA başkanı, oyunda iletişimin merkezde bulunacağını söylüyor. Kullanıcılar arkadaşlarının gerçek hayattaki görünümlerine bir hayli benzeyen Mii’leri kullanarak birbirleriyle lonuşabilecekler. Moriyasu bunun yazılı iletişime göre daha farklı bir his sunacağını söylüyor. Bununla birlikte DeNA Miitomo’yu oyuncuların Facebook arkadaş listelerine de bağlamayı planlıyor. Moriyasu bunun birbirleriyle sık iletişim kurmayan arkadaşlar için eğlenceli bir bağlantı aracı olabileceğini söylüyor.

Moriyasu’nun tarif ettiği uygulama geleneksel bir Nintendo oyunundan daha çok bir sosyal ağı andırıyor. Ancak başkan oyunun oyunculara rahatlık verecek ve nostaljik hava solumalarını sağlayacak, Nintendo’ya özel bir hisse sahip olacağını belirtiyor. Bunun diğer sosyal ağlardan eğlence odaklı olmasıyla ayrıldığını söylüyor. Ancak Nintendo fanları Miitomo’nun başlangıçta bu şekilde tarif edilmesinden hoşnut olmayabilir, her ne kadar Moriyasu bunun bir Nintendo oyunu olduğunu söylese de, oyun tarafı sohbet işlevinin arkasına atılmış gibi görünüyor.

Uygulama içi satışlar Miitomo’nun temel unsurlarından bir tanesi olacak. Mii’ler için giysiler gerçek parayla satın alınabilecek ilk ürünler olacak. Ancak Moriyasu gelecekte küçük ödeme seçenekleri için daha fazla imkanın doğabileceğini söylüyor. Aslında DeNA’nın bu alanda iyi bir ünü yok, geliştiricinin çoğu başarılı ürününü oyuncuları sürekli uygulama içi satın almalara yönlendiren kart toplama oyunları oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER