Manşetler

Microsoft’un yeni CEO’su Stephen Elop mu olacak?

Microsoft CEO’su Steve Ballmer bir süre önce sürpriz bir açıklama yaparak görevinden ayrılacağını duyurmuştu. Ballmer bu kararın daha önceden planlanmış olduğunu belirtirken, Microsoft’un yönetim kurulu yeni CEO’yu belirleyene kadar görevini sürdüreceğini ifade etmişti. Geçiş dönemi olarak adlandırılabilecek bu dönemde Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın alacağını açıklaması CEO’luk bahislerine yeni bir boyut getirdi.

nokia-stephen-elop-ceo

Nokia CEO’su Stephen Elop’un adı daha önce de şirket dışındaki adaylar arasında değerlendirilse de, bu yeni dönemle birlikte şirket içindeki güçlü adaylardan biri olacağa benziyor. Satın alma işleminin duyurulmasıyla beraber Nokia CEO’luğundan ayrılarak Microsoft tarafından satın alınacak olan Cihazlar ve Servisler biriminden sorumlu başkan yardımcılığı koltuğuna oturan Elop, sürecin tamamlanmasının ardından Microsoft’un Cihazlar biriminin başına geçecek. Bu durum halihazırda Cihazlar birimini yöneten Julie Larsson-Green’in koltuğunu kaybedeceği şeklinde yorumlansa da, Steve Ballmer Elop ve Larsson-Green’in birlikte çalışacağını dile getirdi. Larsson-Green Xbox ve Surface ekiplerini yönetirken, Nokia ekibinin sorumluluğunu Elop üstlenecek. Ancak Ballmer’ın Larsson-Green için ”Elop’un ekibine katılabilir” ifadesini kullanması Elop’un ikili arasındaki hiyerarşide daha üstte konumlanabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Julie Larsson-Green Elop’un geri dönüşünden önce Microsoft’un içerideki CEO adayları arasında en güçlüsü olarak göze çarpıyordu. Ancak Elop’un Microsoft’a dönüşü CEO’luk mücadelesinde kartların yeniden dağıtılması anlamına geliyor. The Verge sitesine konuşan Steve Ballmer, yönetim kurulunun iç ve dış adayların hepsini değerlendireceğini, Stephen Elop’un da bir iç aday konumuna geldiğini; ancak asıl kararın tüm adayların değerlendirilmesiyle birlikte şirket için en uygun biçimde verileceğini dile getirdi. Microsoft’un son hamlesinin şirket içindeki yansımaları önümüzdeki dönemde merakla takip edilecek konulardan biri olacağa benziyor.

İlgili >> phoneArena, The Verge

İLGİLİ HABERLER