Teknoloji

Microsoft’un yazılım korsanlığı savaşı Rusya’da politik skandala dönüştü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yaygınlaşan yazılım korsanlığına gem vurmak için Avrupa’da agresif adımlar atıyor, ancak işler biraz çığrından çıkmışa benziyor. New York Times’ta yer alan bir habere göre Rus otoriteler yürütülen yazılım korsanlığı incelemelerini muhalif politikacıların ve haber organlarının bilgisayarlarını ve diğer materyallerini alıkoymak için bir bahane olarak kullanıyor.

Microsoft bu baskınları destekleyici bir tavır içinde gibi görünüyor. Avukatları şirketi “kurban” olarak nitelendirirken cezai yaptırımlar için de bastırıyor. Microsoft’un baskından kurtulmak için özellikle lisanslı yazılım satın alan hedefteki grupların yardım teklifini geri çevirmesiyse işleri daha da kötü hâle getiriyor. Şirkete göre bu durum Rus polisini ilgilendiriyor.

Microsoft bir basın duyurusu yayınlayarak, görevlendirdiği taşeron araştırmacılarının profesyonel ahlâk kurallarına, yolsuzluğa karşı getirilen yasalara ya da Microsoft’un sözleşmesine aykırı davranmaları durumunda onlarla çalışmayı bıraktıklarını vurguladı. Şirket Microsoft ürünlerini kapsayan yazılım korsanlık davalarının sürekli takip edilmekte olduğunun altını da çizdi. Bu iş giderek daha karmaşık bir hâl alıyor, sizin için izlemeyi sürdürüyoruz.

İlgili – New York Times
İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER