Manşetler

Microsoft’un Windows Phone Mango güncellemesi önümüzdeki sonbaharda geliyor (güncellendi)

Microsoft’un Windows Phone Mango sürümünün yeniliklerini açıklayacağı basın etkinliği şu dakikalarda başlamış durumda. Ancak Microsoft’un Windows Phone “Mango” duyurusu şirketin Romanya kolu tarafından zamanından önce açıklanınca Acer, Fujitsu ve ZTE’nin de Windows Phone’un OEM ortakları arasına katıldığını öğrenmiş olduk. Bu şirketlerin Windows Phone cihazları yıl bitmeden piyasada olacak.

Mango’nun yazılım geliştirme araçları da önümüzdeki 24 saat içinde indirilmeye hazır hâle gelecek. Mango ile birlikte Windows Phone Marketplace’deki desteklenen dil sayısı 16’dan 35’e çıkacak. Ne yazık ki, bu yeni eklenen dillerin içinde Türkçe yer almıyor.

Yeni yazılımın özelliklerine baktığımızda, artık sadece e-posta diyaloglarını değil, SMS ve Windows Live Messenger diyaloglarını da konulu ve toplu bir biçimde görüntülemek mümkün olacak. Twitter ve LinkedIn desteği de işletim sistemi seviyesine çekiliyor. Yüz tanıma yazılımı sayesinde fotoğraflarda yer alan kişileri Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde etiketlemek de daha kolay hâle gelecek.

Konuşmadan yazıya çevirmenin yanı sıra yazıdan da konuşmaya çevirmenin mümkün olacağı Mango sürümünde cihaz içinde yapılan aramalarda uygulamaları da arama sonuçlarında görmek mümkün olacak. “Live Tiles” adı verilen özellik ise kullanıcılara daha dinamik içerik ve daha fazla bilgi sunacak. Çoklu görev desteğinin yer alacağı Windows Phone Mango sürümünde yer alacak güncelleştirilmiş Internet Explorer 9 mobil internet tarayıcısı da telefonun konum, kamera gibi işlevlerine erişebilecek. Aslında sadece IE9 mobil değil, diğer uygulamalar da bu erişim hakkından yararlanabilecek. Böylelikle web tabanlı içerik ile yerel içerik birbirine daha fazla bağlanmış olacak. Öte yandan Windows Phone Mango HTML5 ve donanım tabanlı hızlandırma desteğinden de yararlanacak.

Windows Phone Mango ile ilgili daha fazla ayrıntı TSİ 17.00’de başlayan toplantıda açıklanıyor. Bu toplantıyı Engadget üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili – Microsoft Romanya

Güncelleme: Microsoft Windows Phone’un Mango kod adlı sürümüne Windows Phone 7.1 adını verdi. Bu arada Microsoft Windows Phone 7.1 yüklü Nokia cihazlarının şu anda test edildiğini de doğruladı.

İLGİLİ HABERLER