Manşetler

Microsoft’un Windows Phone 8.1 güncellemesi bildirim merkezi ve kişisel asistan Cortana ile gelecek

Microsoft’un yakında çıkacak Windows Phone 8.1 güncellemesi, son çıkan dedikodulara göre, aşağı sürükleyerek açılan bildirim merkezi ve Siri’ye benzer kişisel asistan barındıracak.

Nokia-Lumia-925-On-Inceleme-00003

The Verge sitesinin iki farklı kaynağa dayanarak hazırladığı habere göre Microsoft şu anda Windows Phone 8.1’in beta testlerini gerçekleştiriyor. Güncelleme, tıpkı Android ve iOS’te olduğu gibi ekranın tepesinden aşağı doğru sürüklenerek açılan bildirim merkezi barındıracak. Hızlı ayarlar ve bildirim geçmişi bu bölümde bulunacak.

Sözü edilen kişisel dijital asistanın Cortana adıyla anıldığı dile getirilmişti. Microsoft’un Cortana’yı Bing arama motorunun yerine getireceği düşünülüyor. Karşılıklı konuşma şeklinde etkileşime izin verecek bu asistan konuma bağlı şartları ve verileri öğrenme, bazı olayları veya işleri hatırlatma imkanına sahip olacak.

Microsoft’un Windows Phone 8.1’e bağımsız ses kontrolleri, Bing Akıllı Arama sonuçları, dahili müzik merkezi, Xbox Music ve Xbox Video için bağımsız uygulamalar, People Hub’ın kapsamını genişletecek Twitter ve Facebook uygulamaları eklemeyi düşündüğü söyleniyor.

Redmond şirketi Windows Phone 8.1 üstündeki son dokunuşları gerçekleştirirken, Nokia’nın da bu güncellemeyle çıkacak iki farklı cihaz üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunlardan bir tanesi Goldfinger adıyla anılıyor, 3D Touch özelliği barındırıyor. Moneypenny kod adını taşıyan ikinci cihazda ise Microsoft’un son güncellemesiyle birlikte imkan tanınacağı söylenen ekran üstü navigasyon kontrolleri bulunacak.

Sitenin söylediğine göre Microsoft, Windows Phone 8.1’i ve yeniliklerini Nisan 2014’teki Build Geliştirici Konferansında gösterecek.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER