Manşetler

Microsoft’un Windows 8 hedefleri: Arttırılmış performans, iyileştirilmiş grafikler, görsel oturum açma

Microsoft her saniye başına yedi adet Windows 7 kopyası satmakta olabilir, ancak bu durum Redmond’un gelecek için planlar yapmasına engel olmuyor. Eğer internete sızan son sunuların gerçekliği varsa, yazılım devi bir sonraki işletim sistemi olan Windows 8 için çalışmalara başladı bile.

Şimdilik hiçbir şey kesinleşmiş gibi görünmüyor, ancak bazı ilginç konular tartışılmakta. Örneğin açılış ve uykudan uyanış zamanlarının iyileştirilip anında olacak kadar kısa süreye çekilmesi, USB 3.0 ve Bluetooth 3.0 gibi daha hızlı bağlantı sunan kablosuz bağlantı teknolojilerinin desteklenmesi, sabit disk kriptolama, çevresel ışık hassasiyeti, yüz tanıma aracılığıyla oturum açma ve kapama gibi hususları sayabiliriz. Son maddede biraz Kinect tarzı kullanıcı tanıma işlevinden esintilerin mevcut olduğu söyleniyor, ancak HP, ASUS ve diğer üreticiler ürettikleri modellerinde yüz tanıma teknolojisini kullamaya başladılar bile.

Ne yazık ki, tartışılan bu yenilikleri Windows 8 ya da başka bir isim altında ne zaman göreceğimiz de kesinleşmiş değil. Microsoft’un Windows 7’de henüz vites küçültmeyeceğini düşünüyoruz. Yine de Windows 7’nin daha ötesini hayâl etmek güzel.

Ayrıntıları aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili – Being Manan
İlgili – Francisco Martin Garcia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER