Teknoloji

Microsoft’un Office 2011 Mac için yayınladığı güncelleme SP2’nin yol açtığı sorunları çözüyor

Microsoft, Mac için Office 2011 yazılımını kullananlara özel Servis Paketi 2 güncellemesini yayından çekmesinin üzerinden bir hafta geçmeden, Outlook ile sorun yaşayan kullanıcıların derdine derman olacak bir güncelleme yayınladı. Daha önce SP2’yi yükleyen küçük bir kullanıcı grubu Outlook veri tabanını yeniden inşa etmeleri gerektiğini farketmiş, ancak bunda başarılı olamamıştı. Sonuç olarak yazılım kullanılamaz hâle gelmişti.

Microsoft’un çıkardığı yama bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Sonuç olarak eğer bozulmuş dosyaların varlığı algılanırsa, bunlar Outlook’u tekrar çöktürmeyecek şekilde yeniden inşa ediliyor. SP1 kullananlar içinse, AppleScripts dosyalarını ve otomatik düzeltme listelerini otomatik olarak SP2’deki yeni konumlarına kopyalıyor. Böylelikle daha önce dile getirilen SpamSieve’in çalışmayı durdurması sorunu da çözülmüş olacak.

Servis Paketi 2’yi yükleyen veya yüklemeyen tüm kullanıcıların güncellemeyi sorun yaşamadan çalıştırabiliyor olmaları gerekiyor. Eğer SP2’yi sisteminize yüklemişseniz, ApplScripts dosyaları ve otomatik düzeltme listelerinin otomatik olarak taşınması yerine onları elle kopyalamanız tavsiye ediliyor.

İlgili – Macworld
İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER