Teknoloji

Microsoft’un Nokia’nın akıllı telefon bölümünü satın alacağı dedikodusu yeniden alevlendi

Nokia’nın satışıyla ilgili dedikodular devam ediyor. Danske Bank tarafından dile getirilen iddiaya göre şirketin akıllı telefon birimi 2012’nin ilk yarısında duyurulacak bir anlaşmayla birlikte Microsoft’a satılmış olacak. Bu spekülasyonun ardından Finlandiyalı şirketin hisse senetleri yüzde 3’ün üzerinde değer kazandı. Nokia satışın ufukta olmadığının altını çizerek söylentileri kesinlikle yalanladı.

Danske Bank’ın analistleri şirketin akıllı telefon segmentinin Microsoft tarafından satın alınmasının mantıklı bir hareket olduğu görüşünü taşımaya devam ediyor. Nokia ise belirli aralıklarla dillendirilen satış söylentilerinin geride bırakmış gibi görünüyor. Şirketin sözcüsü Doug Dawson bu tarz dedikoduları çok uzun zaman önce geride bıraktıklarını dile getirdi.

Ne var ki, Nokia’nın satışıyla ilgili dedikodular bitmek bilmiyor. Bu yılın başlarında da  Microsoft’un Nokia’nın mobil cihaz bölümünü satın alacağı şeklinde söylenti çıkarılmıştı. Bu satın alma gerçekleşse, Microsoft bir cihaz üreticisini çatısı altına alan ilk mobil platform üreticisi şirket olmayacak. Bildiğiniz gibi Google da geçtiğimiz yaz Motorola Mobility’yi satın aldığını duyurmuştu.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER