Teknoloji

Microsoft’un klavyesi hareket desteğiyle kullanımı kolaylaştırıyor

Microsoft trackpad hareketlerini geleneksel PC klavyeleriyle birleştirecek yöntemler deniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir araştırma makalesinde yazılım üreticisinin Apple klavyesini tuşların üstüne yerleştirilen bir dizi yakınlık sensörüyle buluşturması anlatılıyor. Bunun dışında harici sensör gerekmiyor, sonuç olarak Leap Motion’a benzer bir çalışma mantığı elde ediliyor. Apple klavyesi gibi ince bir klavye olan prototip klavye dokümanlar arasında gezinirken sürükleme veya çimdikleyerek yakınlaştırma gibi hareketleri yapmayı mümkün kılıyor.

microsoft-research-klavye-300414

Microsoft’un sistemi doğal ve kolay kullanılabilir olması bakımından diğer yöntemlerden öne çıkıyor. Bu yöntem mevcut fare kullanımının yerini almak yerine onu tamamlayıcı bir görev üstleniyor. Klavye tuşları üzerinde parmağı sürükleyerek aşağı kaydırmak sayfa içinde aşağı ilerlemeye izin veriyor. Üstelik parmağı klavye üstünde bekleterek çeşitli hareketleri gerçekleştirmek için destek de sunuluyor.

Söz konusu klavye prototipi henüz araştırma sürecinde, ancak Microsoft’un günün birinde hareket desteğine sahip klavye çıkarmasını beklemek çok da mantıksız olmayacaktır. Zaten Microsoft’un Surface’e özel Touch Cover aksesuarı hâli hazırda çeşitli klavye hareketlerini destekliyordu ve Microsoft bu donanımın yeteneklerini daha da artıracağının ipuçlarını vermişti. Microsoft Research mühendislerinin yaptıkları çalışmaların yansımalarını bu üründe görebiliriz.

İlgili >> CNET, Microsoft Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER