Teknoloji

Microsoft’un kendi markasını taşıyan ilk telefonu Lumia 535 giriş segmentini hedefliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-lumia-535-111114-1

Microsoft’un kendi markasını taşıyan ilk Lumia telefonu resmen tanıtıldı. Giriş segmentinde yer alan Lumia 535 şirketin Windows Phone ile esas olarak hedeflediği yönü belli ediyor. Microsoft Lumia 535’in daha önce çıkan Nokia cihazlarından fazla farkı yok, ancak önde ve arkada yer alan Nokia markalarının Microsoft ile değiştirilmiş olması büyük bir değişiklik olarak nitelendirilebilir. Gelecekte göreceğimiz bütün Lumia cihazları da aynı şekilde önünde ve arkasında Microsoft logosu barındıracak. Üstünde Nokia logosu taşıyan mevcut cihazlar ise Nokia cihazları olarak anılmaya devam edecek.

Bu yıl planlanan yeni bir üst sınıf Lumia cihazı bulunmuyor, bu da Microsoft’un giriş segmenti cihazlarla Lumia satışlarını ve Windows Phone pazar payını artırmayı hedeflediğini gösteriyor. Nokia da bu yılın başında Microsoft çatısı altına katılmadan hemen önce telefon bölümü için aynı stratejiyi uygulamaya başlamıştı.

Lumia 535’in teknik özellikleri çok da üst düzey olmayabilir, ancak Microsoft deneyimden ödün vermemek adına bazı değişikliklerde bulunmuş. Lumia 535’te 5 inç, 960 x 540 piksel qHD ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli Snapdragon 200 yongaset, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası başlıca özellikler arasında bulunuyor. 5 inç ekranın güneş ışığı altında rahat görülebildiği ve Corning Gorilla Glass 3 ekran camıyla kaplı olduğu da dikkat çekilen diğer noktalar arasında bulunuyor.

1 GB RAM’in eklenmesi sayesinde 512 MB RAM’e sahip Windows Phone’ların özellikle oyunlarda yaşadığı uyumsuzluğun daha baştan üstesinden geliniyor. Hem önde hem de arkada 5 megapiksel çözünürlüklü kameralara yer verilmesi önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Microsoft, 5 inç ekranlı bu cihazı kameralarının da katkısıyla “5x5x5 akıllı telefon paketi” şeklinde nitelendirmeyi uygun bulmuş. 140.2 x 72.4 x 8.8 mm.’lik boyutlara ve 146 gr. ağırlığa sahip olan Microsoft Lumia 535’in içinde 1905 mAh kapasiteli batarya da yer alıyor.

Windows Phone 8.1 Lumia Denim sürümüyle çalışan Microsoft Lumia 535’te Skype, Office, OneDrive, Cortana ve OneNote gibi beş önemli Microsoft servisi de yüklü olarak geliyor. Böylelikle Microsoft giriş segmentine mensup olmasına karşın Lumia 535’te de üst sınıf Windows telefonlarında sunulmakta olan yazılım deneyimini mümkün olan en üst seviyede sunmaya çalışıyor.

microsoft-lumia-535-111114-2

Microsoft Lumia 535’in farklı renk seçenekleri bulunuyor ve değiştirilebilir kapakları sayesinde telefonu farklı renklerde kullanmak mümkün oluyor. Microsoft bu telefonun hem tek hem de çift SIM kartlı versiyonlarını bu ay içinde 110 avrodan başlayan fiyatlarla piyasaya sürecek. Microsoft Lumia 535 başlangıçta Asya ülkelerinde piyasaya sunulacak, ilerleyen aylarda Rusya ve Orta Doğu ülkelerinde de boy gösterecek. Türkiye’nin de bu ülkeler arasında yer alacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER