Teknoloji

Microsoft’un iPad’e özel Office paketi yolda

Microsoft’un Office paketini iPad’e getirmek için yoğun bir şekilde çalıştığı söyleniyor. Bu durumda Microsoft, Apple’ın Pages, Numbers ve Keynote adlı ofis uygulamalarını karşısına güçlü birer rakip çıkarmış olacak. iPad’e özel Office paketinde hangi ürünlerin yer alacağı tam olarak kesinleşmemiş olsa da, The Daily’nin belirttiğine göre Word, Excel ve PowerPoint iPad’in yolunu tutacak muhtemel Office bileşenleri gibi görünüyor. Bu uygulamaların her biri yaklaşık 10$’dan satılacak.

Microsoft’un iOS platformuna yabancı olduğu söylenemez. Redmond merkezli şirketin elinden çıkmış çeşitli uygulamaların App Store üzerinden dağıtıldığını biliyoruz. Ancak Office ile birlikte Microsoft önemli bir ürününü iOS platformuna getirmiş olacak. Şu ana kadar sadece Windows tabanlı tabletler Office yazılımını çalıştırabiliyor. Bu durum da iPad sahiplerinin ya Apple’ın elinden çıkan iWork uygulama paketini ya da diğer üçüncü parti ofis uygulamalarını kullanmasına neden oluyor. Apple geçtiğimiz mayıs ayında iWork altında sunduğu uygulamaların iPhone ve iPod touch sürümlerini de yayınlamıştı.

Microsoft ve iş ortaklarının tablet üzerinde içerik üretme ihtiyacının önemine yavaş yavaş vardıkları söylenebilir. Bu yılın başlarında düzenlenen Build 2011 konferansında Microsoft CEO’su Steve Ballmer şirketinin mühendislerinin Office’i Windows 8’in Metro tarzı arayüzüne uygun hâle getirmek için çalışacaklarını belirtmişti. NVIDIA’nın başkanı Jen-Hsun Huang da ARM tabanlı Windows 8 tablet ve dizüstü bilgisayarlar için çıkarılacak Office paketinin bu platform için en önemli uygulama olabileceğini belirtmişti. Görünen o ki, Microsoft Office’i tabletlere getirme konusundaki çalışmalarını sadece Windows 8 ile sınırlı tutmuyor.

İlgili – The Daily

İLGİLİ HABERLER