Teknoloji

Microsoft’tan Windows Embedded Handheld platformu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone 7’nin çıkışıyla birlikte Windows Mobile işletim sistemini tamamen rafa kaldırmayı düşünmüyor. İlk Windows Embedded Handheld cihaz olan Motorola ES400’ün çıkışı bize bunu gösteriyor.

Windows Embedded Handheld işletim sistemi Windows Mobile 6.5.3’ün arayüzünün biraz daha ısıtılmış, birkaç arayüz tuşı eklenmiş ve kurumsal özellikler açısından biraz daha zenginleştirmiş bir versiyonu. Microsoft, Windows Mobile’ın baskın olduğu kurumsal alanı daha çok bireysel kullanıcılara odaklanmış Windows Phone 7’nin çıkışıyla birlikte boşaltmamak için bu tür bir hamleye girişmiş olmalı.

Motorola ES400’ün özelliklerine bakacak olursak, Windows Embedded Handheld ile çalışan bu akıllı telefonda 600 MHz Qualcomm MSM7627 işlemci, dirençsel VGA dokunmatik ekran, parmakizi tarayıcısı ve GSM ile CDMA arasında geçiş yapabilen 3.5G alıcısı bulunuyor. Türkiye’ye gelme ihtimalinin düşük olduğunu düşünsek de gelecekte Windows Embedded Handheld ile çalışan mobil cihazların ülkemize gireceğine inanmaktayız.

Aşağıdaki bağlantıda Microsoft’un yayınladığı basın bültenini bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni
İlgili – Motorola

İLGİLİ HABERLER