Teknoloji

Microsoft’tan Windows Embedded Compact 7 ve diğer tablet planları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft bu hafta düzenlenmekte olan Computex’e yüksek yoğunluklu bir katılım sergiliyor. Şirketin bugün düzenlemiş olduğu basın toplantısında konuşan Steve Guggenheimer, bu toplantı sonrasında Engadget tayfasının birkaç özel sorusunu yanıtlamış.

Computex’in bu seneki birinci gündem maddesi tablet cihazlar olunca Microsoft’un da bu kategoriye dair Windows 7 planları merak ediliyor. “İnsanlar hep değerli deneyimlerin ve Windows alışkanlıklarının arayışı içinde.” şeklinde konuşan Steve’e Windows Phone 7 işletim sisteminin daha büyük ekranlı cihazlara uyarlanması ya da Windows 7’nin tabletlere özel bir versiyonunun çıkarılması sorulduğunda ise ağzı sıkı davranarak mevcut PC platformunun seçim olduğunu söylemiş. Netbook’ların şirket tarihinde bir rekor kırdığını belirtirken insanların tablet kullanmak istemelerinin tek sebebinin “içerik tüketmek” değil ayrıca birşeyler yaratmak olduğunu da eklemiş.

Steve’e Courier projesini de soran Engadget tayfası bu konu hakkında net bir cevap alamamış. Daha önce olduğu gibi çift ekranlı tabletin sadece şirket tarafından geliştirilen bir konsept olduğu söylenmiş.

Ancak Microsoft başka tablet mimarileri için çalışmayı sürdürüyor. ARM tabanlı tablet ve cihazlar için geliştirilen Embedded Compact 7 bunun bir göstergesi… Şirketin Computex’teki devasa standında çeşitli mobil cihazlar ve tabletler ziyaretçileri karşılıyor. Bu hafif cihazların Windows 7’nin tam donanımlı kopyasını iyi şekilde çalıştıracak kadar güçlü olmadığını gören Microsoft bu amaçla Windows Embedded Compact 7’yi geliştirdi. Basitçe anlatacak olursaki, bu yeni işletim sistemi MeeGo, Android ve bunun gibi mobil işletim sistemi seçeneklerine sahip olan cihaz üreticileri için yeni bir seçenek olacak.

Geliştirilen bu platformun 2010’un son çeyreğinde üreticilere dağıtılacak hâle gelmesi bekleniyor. Ayrıntıları aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni
İlgili – Windows Embedded Compact 7

Resim – Engadget

İLGİLİ HABERLER