Teknoloji

Microsoft yeni Xbox’ı E3 2013’te tanıtabilir, iki farklı model konuşuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Fransa 2012 yılı içnde yeni bir Xbox modelinin çıkarılması gibi planların bulunmadığını açıkladı. Microsoft Fransa’da pazarlama direktörü olarak görev yapan Cedrick Delmas’ın Lepoint ile yaptığı röportajda bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Xbox 360’ın fiyatında herhangi bir indirimin yapılmamış olmasının bu düşünceye neden olduğunu dile getirdi. Ayrıca Xbox 360’ın henüz ömrünü tamamlamaktan uzka olduğunu da sözlerine ekledi.

Nintendo’nun gelecek nesil konsolu Wii U ile nasıl rekabet etmeyi planladıklarına ilişkin bir soruya Delmas Nintendo’yla savaşmadıkları ve diğer üreticilere göre farklı bir döngüyü takip ettikleri şeklinde cevap verdi. Bu arada Dellas, bu yılın E3’ün de neler olabileceğinin kesinlik kazanmadığını da sözlerine ekledi. Yani, bu yıl içinde yeni bir şeyler görme ihtimali bulunuyor, ancak yeni bir şeylerin piyasaya çıkması zor gibi görünüyor.

Her ne kadar bu yılki E3’te yeni bir şeyler görme beklentisi olsa da, Microsoft’un ana duyuruyu E3 2012’de tanıtması bekleniyor. Ayrıca Microsoft’un bir yerine iki ürün birden çıkaracağına dair bazı söylentiler de bulunuyor. Bu modellerden bir tanesinin dahili Kinect desteğine sahip, HD TV’lere özel bir set üstü cihaz tarzında mütevazi özellikli bir makine olacağı, diğerinin ise tam donanımlı, içinde sabit diski ve optik sürücüsü bulunan, ayrıca geriye dönük uyumluluğa sahip bir model olacağı tahmin ediliyor. Tabii ki, bu modelde de Kinect desteği bulunacak. Her şey şu an için dedikodu aşamasında, ancak bu tarz dedikoduları önümüzdeki dönemde daha sık duyacağımız kesin.

İlgili – Eurogamer

İLGİLİ HABERLER