Teknoloji

Microsoft’un yeni Kinect’i Windows PC’leri de destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft dün akşam saatlerinde düzenlediği bir basın toplantısıyla yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı tanıttı. Üstelik sadece bununla sınırlı kalmayan şirket bu konsolla çalışacak hareket algılama tabanlı kumanda sistemi Kinect’in yenilenmiş versiyonunu da duyurusunu gerçekleştirdi. Görünüşe göre, yeni Kinect de selefi gibi Windows PC’lerle uyumlu şekilde çalışacak.

kinect-220513

Shacknews sitesinin haberine göre Microsoft’un Kinect program yöneticisi Scott Evans bu cihazın PC’lere geleceğini doğruladı. Net bir tarih verilmemesine rağmen, Evans konuyla ilgili olarak çok yakında daha fazla bilgi vereceklerini kaydetti. Yenilenmiş Kinect kullanıcıların hareketlerini daha yoğun bir şekilde izliyor, oyuncunun nabız hızını algılama da bu yeni yeteneklerin arasında bulunuyor.

Yeni Kinect’in PC’lerde de kullanılacak olması büyük bir sürpriz sayılmaz. Başlangıçta Xbox 360 aksesuarı olarak çıkan Kinect, geçen yılın başında Windows’a özel bir aksesuar olarak da lanse edilmişti. Ondan beri Kinect’i birçok Windows sunumu ve projesinin içerisinde görüyoruz.

Microsoft’un yol haritasında Kinect ile ilgili daha fazla özellik bulunuyor. Kinect kameraları dizüstü bilgisayar ve tabletlere entegre edildiği takdirde etkileşim anlamında yepyeni fırsatlar doğacak. Tabii ki, bunun için biraz daha beklememiz gerekiyor. Ne de olsa henüz yenilenmiş Kinect’i ve birlikte çalışacağı ilk cihaz olan Xbox One’ı piyasada görüyor değiliz, bunun için yıl sonunu beklememiz gerekiyor. Tabii, Microsoft’un Windows desteğini getirmesi de piyasaya çıkıştan birkaç ay sonra gerçekleşecektir diye tahmin ediyoruz, bunu da hesaba katmak gerekiyor.

İlgili >> ShackNews

İLGİLİ HABERLER