Teknoloji

Microsoft’un yeni giyilebilir egzersiz bilekliği önümüzdeki haftalarda geliyor

bill-gates-akilli-saat-201014

Microsoft önümüzdeki haftalarda kendi tasarladığı giyilebilir egzersiz bilekliğini tanıtmaya hazırlanıyor. Forbes’un haberine göre duyuru önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleştirilecek. Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynaklar da The Verge sitesine bunu doğruladı, Microsoft’un giyilebilir egzersiz bandının eli kulağında olduğunu ve cihazın yıl sonu tatili döneminde mağazaların stoklarına girmeye başlayacağını kaydetti.

2004 yılında SPOT adını verdiği ilk akıllı saatini tanıtan Microsoft yaklaşık on yıl sonra bir kez daha girişimde bulunmuş olacak. SPOT, FM radyo sinyallerini kullanarak Windows Messenger üzerinden mesaj göndermeye, haber başlıklarını, piyasa bilgilerini ve hava durumunu bilekte göstermeye yarıyordu.

Microsoft’un egzersiz bandının çeşitli akıllı saat özellikleri bulunacak, buna rağmen saatin esas odaklandığı alan egzersiz aktiviteleri olacak. Egzersiz bandı eklenen çeşitli sensörler yardımıyla atılan adım, kalp ritmi, yakılan kalori miktarı gibi önemli verileri kayıt altına alacak. Ayrıca Microsoft kalp ritminin gece ve gündüz boyunca takibi yeteneğini de test ediyor. Piyasaya çıkacak ürünün tek bir şarjla iki gün dayanması hedefleniyor.

Microsoft’un egzersiz bandının en önemli özelliklerinden bir tanesi Windows Phone, iOS ve Android’i desteklemesi olacak. Microsoft her bir işletim sistemi için, egzersiz bandının sensörlerinden sağlanan verilerin gösterileceği ve takip edileceği uygulamalar hazırlıyor. Ayrıca bilekliğe gönderilecek bildirimler de bu uygulamalar sayesinde hayata geçirilecek.

microsoft-egzersiz-bileklik-takip-201014

Söz konusu egzersiz bilekliğinin Lumia veya Surface ailesi altında sunulması beklenmiyor, çünkü bu cihaz üç popüler işletim sistemiyle uyumlu olarak çalışabilecek.

Bu yıl içinde sızan çeşitli Microsoft patent başvuru dosyalarında bir egzersiz bilekliğine ait çeşitli fotoğraflar görmüştük. Ayrıca şirketin 1.5 inç ekranlı bileklikler üzerinde çalıştığı haberleri de sızmıştı. Görünüşe göre, bu dedikodular boş çıkmayacak. Microsoft da giyilebilir ürünüyle Apple ve Google’a başka bir alanda daha ciddi bir rakip olarak dikilecek.

[GörselThe Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER