Teknoloji

Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella olabilir

Microsoft’un aylardır devam eden yeni CEO arayışında sona gelindiğine ve Satya Nadella’nın şirketin başına geçeceğine dair haberler teknoloji kulislerinde konuşuluyor. Microsoft’un CEO’luk koltuğu için baştan beri en şanslı adaylar arasında sayılan Nadella’nın görevi almaya çok yakın olduğu iddiası Bloolmberg ve diğer haber kuruluşları tarafından gündeme taşınsa da, Microsoft’tan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Bloomberg’in kaynakları henüz nihai karar alınmamış olsa da, Microsoft yönetiminin Nadella’nın yeni görevini duyurmasının yakın olduğunu iddia etti.

satya-nadella-310114

Bloomberg’in haberindeki bir diğer ilginç iddia ise şirketin kurucusu Bill Gates’in yönetim kurulu başkanlığı görevini üyelerden John Thompson’a devredeceği. Bu değişikliğin yönetim kurulu insiyatifiyle gündeme alınmış olması da ayrıca dikkat çekiyor. Thompson’ın geçmişte Steve Ballmer’ı değişime daha hızlı ayak uydurması konusunda zorladığı biliniyor.

Microsoft’un yeni CEO’su olma ihtimali artan Satya Nadella ise şirketin içinden gelen bir isim. 20 yılı aşkın bir süredir Microsoft bünyesinde çalışan Nadella, ABD’de bilgisayar bilimleri eğitimi görmeden önce Hindistan’da elektrik mühendisliği okudu. Microsoft’tan önce 1992’ye kadar Sun Microsystems’te çalışan Nadella, Microsoft bünyesine katıldıktan sonra şirketin çevrim içi servisler biriminde araştırma görevi üstlendi. Office ve Bing ile ilgili projelerde de görev alan Nadella, son dönemde Microsoft’un bulut servislerini bir araya getirme konusuna odaklanmış durumda. Müstakbel Microsoft CEO’sunun tüketiciye yönelik ürünlerle ilgili projelerde fazla görev almamış olması da dikkat çekiyor.

Bloomberg dışında The New York Times ve The Wall Street Journal gibi kaynakların da Nadella’nın CEO’luğa yakın olduğu bilgisini paylaşmasına rağmen, henüz nihai kararın verilmediğinin altı çiziliyor. Re/code sitesinden Kara Swisher’ın kaynakları ise gelecek hafta Satya Nadella’nın yeni Microsoft CEO’su olduğunun resmen duyurulacağını iddia ediyor.

İlgili >> Bloomberg, The New York Times, The Wall Street Journal, Re/code

İLGİLİ HABERLER