Manşetler

Microsoft’un yeni CEO’su Satya Nadella, yeni yönetim kurulu başkanı ise John Thompson oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un CEO arayışı nihayet sona erdi. Geçtiğimiz boyunca adı yeni CEO olarak daha sık anılmaya başlanan Satya Nadella’nın CEO’luk koltuğunu Steve Ballmer’dan devralacağı resmi olarak açıklandı. Bu devir teslimin ise vakit kaybetmeden gerçekleştirileceği belirtildi.

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

46 yaşındaki Nadella uzun süre boyunca eski Nokia CEO’su Stephen Elop ve Ford CEO’su Alan Mulally gibi isimlerle birlikte CEO’luk yarışının en güçlü adaylarından biri olarak anılmıştı. Microsoft’un 2013 sona ermeden yeni CEO’sunu açıklama planları gerçeğe dönüşmese de, şirketin yeni CEO’sunu duyurmasının yatırımcıları rahatlatacağı düşünülüyor. Satya Nadella’yı yeni koltuğunda başlatılan yeniden yapılanmanın sürdürülmesi ve Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a devrinin tamamlanması gibi önemli görevler bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Microsoft?un yeni CEO?su olması beklenen Satya Nadella kimdir?

20 yıldan bu yana Microsoft bünyesinde yer alan Nadella, şirket içinde farklı birimlerde önemli roller üstlenmişti. Son olarak Microsoft’un bulut operasyonlarını yönetmişti.

Microsoft’un tepesindeki değişiklikler sadece CEO pozisyonuyla sınırlı kalmadı. Adı Microsoft’la özdeşleşen şirketin kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates, yönetim kurulu başkanlığını John Thompson’a devretti. Thompson’ın şirketin yeni yönetim kurulu başkanı olacağına dair söylentiler de son günlerde artmıştı. Bill Gates bundan böyle kurucusu olduğu Microsoft’a teknoloji danışmanı unvanıyla yardımcı olmayı sürdürecek.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER