Teknoloji

Microsoft Yahoo için teklif vermeyi düşünüyor olabilir

Yahoo’da Carol Bartz dönemi kapandı ve şirketin satılacağına dair söylentiler daha da şiddetlendi. Söylentilere göre Microsoft potansiyel alıcılar arasında yer alıyor. Redmond’ın AOL’i de satın alabileceği iddia edilmişti, ancak Yahoo’nun AOL’den daha çekici bir seçim olacağı kaynaklar tarafından dile getiriliyor.

Business Insider’a konuşan, ancak adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak Microsoft – AOL veya Microsoft – Yahoo satın almaları hakkında son durumu aktardı. Birçok insanın AOL’in bir şekilde parçalanacağını, kendisinin de bu şirketin ilginç bir varlık olmadığını düşündüğünü belirtti. Yahoo’nun çok daha ilginç olduğuna dikkat çeken bu kaynak, söz konusu satın almanın gerçekleşmesi durumunda ABD medya işinin oldukça ilgi çekici bir varlığa dönüşeceğine inandığını dile getirdi. Microsoft’un MSN’i nasıl daha güçlü hâle getirebileceği konusuna da değinen kaynak MSN’in Bing’in kazanmasında oynadığı kritik role de atıfta bulundu. Eski AOL yöneticilerinden Ted Cahall’in Microsoft’a geldiğini ve MSN’i büyüyen bir iş hâline getirecek düzenlemeleri yaptığına dikkat çekti.

Portal arenasının giderek daha zorlu bir hâle geldiğini belirten söz konusu kaynak Facebook’un giderek daha fazla kullanım çektiğine dikkat çekti. Bu da doğal olarak portalların durumunu etkiliyor. Ayrıca mobil ortamda kullanıma doğru bir eğilim de portalları etkilemekte. Buna bir de Yahoo ve AOL gibi portalların kötü yönetimini eklerseniz, durum ortada…

İlgili – Business Insider

İLGİLİ HABERLER