Teknoloji

Microsoft Xim ile fotoğraf slayt gösterilerinizi birden fazla cihazla aynı anda paylaşın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft-xim-091014

Microsoft telefonunuzdaki fotoğrafları seçerek arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz slayt görüntüleri oluşturmanıza olanak sağlayan yeni bir aracı tanıttı. Xim olarak adlandırılan bu uygulamanın kullanımı için birkaç özel ayrıntıyı dikkate almak gerekiyor.

Öncelikle slayt gösterisini akıllı telefonları üzerinden görüntüleyenler aynı anda aynı resimleri görecek. Eğer bir kişi fotoğraf üzerinde sürükleme, çevirme veya yakınlaştırma gibi hareketleri yaparsa, diğer herkes de cihazlarında aynı aksiyonları görecek. İkinci olarak sadece bir kişinin uygulamayı gerçekten cihazına yüklemesi yeterli olacak.

Xim fotoğraflarınızı buluta yüklüyor ve daha sonra görüntülerin paylaşılacağı arkadaşları seçmenize imkan tanıyor. Paylaşım için seçtiğiniz arkadaşlara slayt gösterisinin barındırıldığı web sayfasının bağlantısı SMS veya e-posta iletisi olarak iletiliyor.

Yaklaşık bir saat boyunca yayında kalan fotoğraflar daha sonra siliniyor. Microsoft Xim’in mantığı kalıcı bir slayt gösterisi oluşturmak yerine fotoğrafları arkadaşlarla gerçek zamanlı olarak paylaşmak.

Microsoft Xim kullanıcıları cihazlarının film rulolarından veya Dropbox, Facebook ya da Instagram gibi bulut tabanlı servislerden 1 ila 50 arası fotoğraf seçebilir. Xim gösterinizi paylaştığınız kişilerde de Xim uygulaması yüklüyse, onlar da kendi fotoğraflarını slayt gösterinize ekleyebiliyor.

Xim ilk olarak Windows Phone ve Android platformlarında ücretsiz olarak indirilmeye sunuldu. iOS uygulamasının da çok yakında çıkacağı kaydedildi.

İLGİLİ HABERLER