Eğlence

Microsoft Xbox TV cihazlarını önümüzdeki ay görücüye çıkarabilir

microsoft xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft xbox tvMicrosoft’un “Xbox TV” olarak anılan bir cihaz üzerinde çalıştığına dair iddialar yaklaşık üç yıldır konuşuluyor. Gelen son haberler, şirketin Xbox markalı yayın cihazlarını önümüzdeki ay düzenlenecek E3 2016’da tanıtabileceğini gösteriyor. Petri’nin genel yayın yönetmeni Brad Sams, gerçekleştirdiği podcast yayınında Microsoft’un önümüzdeki ay en az iki çevrim içi yayını cihazını duyuracağını söyledi. Sams, Microsoft’un geçtiğimiz yıl E3’te tanıttığı Xbox elit kontrol cihazını duyuru öncesinde gün yüzüne çıkarmıştı.

Yazılım devinin Chromecast benzeri bir cihaz üzerinde çalıştığı ve söz konusu cihazın dijital Xbox içeriklerinin ekrana aktarımında kullanılabileceği konuşuluyor. Microsoft’un Xbox planlarını yakından izleyen kaynaklar, şirketin söz konusu Chromecast benzeri cihaz üzerinde uzun süredir deneyler yaptığını belirtiyor. Bu cihaz sayesinde Xbox One konsolda oynanan bir oyunun evdeki başka bir televizyona aktarılmasının da mümkün hâle gelmesi bekleniyor.

Microsoft’un ikinci yayın cihazı hakkındaki detaylar ise kulağa daha ilginç geliyor. Sams söz konusu cihazın daha gelişmiş fonksiyonlara sahip olacağını belirtiyor. Xbox One için iki stok kodlu bir strateji belirleyen Microsoft Xbox TV cihazıyla ilgili planlarını daha sonrasında askıya almıştı.

Orijinal çevrim içi TV cihazının Windows 8’in ana bileşenlerini desteklemesi ve uygulamalar aracılığıyla oyun desteği sunması öngörülüyordu. Microsoft’un Windows 10 stratejisi ise Xbox TV cihazının evrensel uygulamalarla çok daha işlevsel bir yapıda olmasını mümkün kılıyor.

Microsoft Xbox TV’nin Forza gibi yeni oyunları çalıştırması beklenmiyor. Ancak fazla işlemci gücüne ihtiyaç duymayan “basit” oyunların cihaz üzerinde çalıştırılması pek zor gözükmüyor. Bu cihazın evdeki ana Xbox One konsolundan oyun aktarımı için kullanılabileceği de belirtiliyor. Microsoft E3 2016 kapsamındaki basın etkinliğini 13 Haziranda Türkiye saatiyle 20:30’da düzenleyecek.

İLGİLİ HABERLER