EğlenceManşetler

Microsoft Xbox One’ın internete bağlı çalışma şartı ve oyunlar için DRM kısıtlamalarını kaldırdı

Yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ın tanıtımını geçtiğimiz ay gerçekleştiren Microsoft, konsola dair bazı özellikleri de geçtiğimiz hafta düzenlenen E3 2013’te açıklamıştı. İnternete bağlı çalışma şartı ve oyunlar için DRM kısıtlamaları oyun severlerin fazlasıyla tepkisini çekerken, Xbox One’ın PlayStation 4’e karşı şansının önemli ölçüde azaldığı yorumları yapılmıştı. Xbox One’ın yargılanması için satışa sunulmasının beklenmesi gerektiğini savunan Microsoft, radikal bir kararın altına imza atarak Xbox One’da internete bağlı çalışma şartını ve oyunlar için DRM kısıtlamalarını kaldırdı.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Şirketten yapılan açıklamada çevrim dışı Xbox One oyunlarını oynamak için 24 saatlik bir internet bağlantısının bir zorunluluk olmaktan çıkarıldığı, ancak kullanıcıların disk tabanlı herhangi bir Xbox One oyununu oynamak için bir seferlik bir sistem kurulumu yapmalarının gerekli olacağı açıklandı. Buna ek olarak, Xbox One kullanıcıları tıpkı mevcut konsol Xbox 360’ta olduğu gibi disk tabanlı oyunları takas edebilecek, kiralayabilecek veya satabilecek. Ancak indirilebilir içerikler için paylaşım veya tekrar satma gibi seçenekler mevcut olmayacak.

Microsoft’un yaptığı bir diğer açıklamada konsoldaki bölgesel kısıtlamalarla ilgili oldu. Xbox One oyunlarının herhangi bir kısıtlama olmadan tüm Xbox One’larda oynanabileceği belirtildi. DRM kısıtlamalarını kaldırma kararı alan Microsoft’un bu konuda da kendisine gelen eleştirileri dikkate aldığı açıkça görülüyor. Şart ve kısıtlamalar nedeniyle PlayStation 4’e karşı avantaj kaybettiği düşünülen Xbox One için bu değişikliklerin ne kadar etkili olduğu bu yılın sonunda ortaya çıkacak.

İlgili >> Xbox Wire

İLGİLİ HABERLER