Eğlence

Microsoft Xbox Music’in adını Groove olarak değiştirdi

groove-music-070715

Microsoft, müzik servisi Xbox Music’in ismini değiştirdi. Servis bundan böyle “Groove” adıyla anılacak. Şirketten isim değişikliğiyle ilgili olarak yapılan açıklamada “Groove” markasının insanların müzikle ilgili hislerini ve müzikle yaptıklarını daha iyi yansıtacağı düşünüldüğü için söz konusu isim değişikliği kararının alındığı belirtildi. Groove ana hatları itibarıyla Xbox Music’ten farklı olmayacak. Ancak şirket ilerleyen aylarda Groove’u düzenli olarak güncellemeyi planlıyor. Groove halihazırda Windows 10 uygulamasında bulunan açık ve koyu temalarda çalışabilecek.

Ücretsiz çevrim içi müzik sunmaktan geçtiğimiz yılın sonunda vazgeçen Microsoft, Groove ile büyük MP3 koleksiyonuna sahip olanların dikkatini çekmeyi hedefliyor. Groove aracılığıyla Microsoft’un bulut depolama servisi OneCloud’a şarkı yüklenebilecek ve yüklenen şarkılara Windows cihazlar, Xbox konsollar ile iOS ve Android telefonlar üzerinden erişilebilecek. Xbox Music’in aylık 9.99 dolar ve yıllık 99 dolar olarak belirlenen abonelik ücretleri Groove’da değişmiyor. Bu servis sayesinde Windows Store üzerinden müzik dinlemek veya indirmek mümkün oluyor. Platforma Türkiye’den erişimin halen mümkün olmadığını belirtmekte de fayda var.

Xbox Music’in yanı sıra Xbox Video da yeni bir isme kavuşuyor. Windows 10 ile birlikte Xbox Video, Movies & TV adını alacak. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar film veya TV programlarını satın alabilecek veya kiralayabilecekler. İlk etapta Windows 10’da ve Xbox One’da boy gösterecek olan uygulamanın Android ve iOS’e gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER