Teknoloji

Microsoft Xbox Live’ı Android ve iOS’a getirmeyi planlıyor

Xbox 360 kapsamlı bir eğlence merkezi olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. Microsoft, canlı televizyon yayınından sosyal ağlara ve müziğe kadar uzanan geniş bir yelpaze sunan Xbox’ı, kullanıcılarının hayatının merkezine oturtma yolunda çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda Windows evin dışına çıkarak, platformu mobil dünyaya entegre etmeye karar verdi.

Konuyla ilgili konuşan bir Microsoft yetkilisi, Xbox Live deneyiminin yine en iyi biçimde Windows platformlarında yaşanacağını, fakat diğer platformları da kullanan Xbox fanatiklerini de düşündüklerini ve onları da tatmin etmek için başka platformlara da açılacaklarını belirtti. Bahsi geçen diğer platformların ne olduğunu tahmin etmek pek de zor değil. Bu açılım ile Windows’un temel hedefi Android ve iOS kullanıclarına erişerek, Xbox kullanımını evin dışına çıkartmayı ve bu sayede milyonlarca yeni kullanıcı kazanmayı hedefliyor.

Xbox Live ile oldukça geniş bir entegrasyona sahip olan Windows Phone’un satışlarında yaşanacak düşüş ise, bu hamlenin en büyük dezavantajı olarak göze çarpıyor. Bugün, bir Xbox telefonu kullanmak isteyenler bir Windows Phone almak zorunda ama Xbox Live’ın Android ve iOS’a da uyumlu hale gelmesiyle, Windows Phone’un bu avantajı ortadan kaybolacak. Buna rağmen, Xbox’ın yükselen grafiğinin farkında olan Microsoft yöneticileri bu ivmeyi kullanmaktan çekinmiyorlar.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER