Eğlence

Microsoft Xbox Live eSpor turnuvalarına ev sahipliği yapacak

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor

microsoft xbox live espor

Microsoft, 2016 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2016) kapsamında düzenlediği etkinlikte, oyun geliştiricilerinin Xbox Live üzerinde turnuvalar düzenlemesini sağlayacak yeni araçlarını duyurdu. “Xbox Live Turnuva Programı” adını taşıyan girişim, Xbox İleri Teknoloji Grubu’nun başındaki Jason Ronald tarafından tanıtıldı. Microsoft Xbox Live eSpor turnuvalarında geliştiricilere özelleştirme araçları da sunacak.

Servis, Evrensel Windows Platformu’nun yardımıyla hem Xbox One’da hem de Windows 10 üzerinde desteklenecek. Şirket, böylelikle farklı cihazlar arasında “uyumlu bir deneyim” oluşturulmasını amaçlıyor. Jason Ronald, Xbox Live için “Ekosistemimizdeki cihazlar arasındaki bağlayıcı doku” tanımlamasını yaptı.

Yeni aracının sunumu için FaceIt ve Electronic Sports League ile işbirliğine giden Microsoft, program kapsamında her iki grupla da “derin entegrasyon” içinde olacağını ifade etti ve yakında yeni işbirliklerinin de duyurulacağını belirtti. Microsoft, böylelikle eSpor dünyasına yaptığı açılıma yeni bir halka daha eklemiş oldu. “Xbox Live Turnuva Programı”nın ön izleme sürümünün geliştiricilere dağıtımına başlandı.

İLGİLİ HABERLER