Eğlence

Microsoft Xbox Entertainment Studios’u kapatıyor

xbox-entertainment-studios-180714

Microsoft’un dün açıkladığı geniş kapsamlı işten çıkarma kararından etkilenenler şirketin mobil birimiyle sınırlı değil. Şirket Android işletim sistemli Nokia X telefonlarının dışında Xbox için orijinal video planlarını da tarihin tozlu sayfalarına göndermeyi planlıyor.

Recode’da yer alan habere göre, Xbox şefi Phil Spencer bir e-posta aracılığıyla Xbox Entertainment Studios’un önümüzdeki aylarda kapanacağını doğruladı. ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Santa Monica şehrinde bulunan ve 200 kişinin çalıştığı stüdyo, Xbox için orijinal program çalışmalarını yürütüyordu.

Microsoft 2012’de kurduğu Xbox Entertainment Studios’un başına bir dönem ABD’nin büyük televizyon kanallarından CBS’i yöneten Nancy Tellem’i getirmişti. Birimin ilk orijinal işlerinden birisi 15 Haziran tarihinde ilk kez yayınlanan futbol temalı dizi Every Street United olmuştu. Xbox Entertainment Studios bir yılı aşkın süredir ünlü yönetmen Steven Spielberg ile birlikte Halo üzerine kurulu bir canlı aksiyon dizisi geliştirme çalışması yürütüyordu.

Phil Spencer prodüksiyon aşaması daha önceden başlayan orijinal videoların planlandıkları biçimde yayınlanacağını belirtirken, Tellem ve diğer icracı ekibin de bu projeler üzerinde çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER