Teknoloji

Microsoft Xbox 720’de dokunmatik ekranlı bir oyun kumandasına yer verebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz yılın E3 oyun fuarı Nintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Wii U‘nun tanıtımına ev sahipliği yapmıştı. Wii U’nun en büyük özelliği iPad’e benzeyen, üzerinde butonlar ve oyun kolları barındıran, aynı zamanda dokunmatik ekranın da yer aldığı bir kumandaya sahip olmasıydı. Microsoft’un da Nintendo’nun izinden gidip gelecek nesil Xbox için benzer bir kumanda hazırlayabileceği söyleniyor.

Xbox World Magazine’in haberine göre, Xbox 360’ın halefinde, çevresinde geleneksel 360 oyun kumandasının butonlarını ve çubuklarını barındıran HD ekranlı bir oyun kumandası bulunacak. Kumandaya bir ekran eklemenin temel amacı olarak Xbox 720’nin çok amaçlı işlevselliği temsil edecek olması gösteriliyor. Yani, Xbox oyun kumandası bir yandan oyun oynarken bir yandan da oyun menülerini ve işlevlerini üzerinde barındırdığı ekran üzerinde görme fırsatı sağlayacak. Ya da, bir yandan film izlerken bir yandan da bu kumandayı sanal bir TV kumandası gibi kullanmak mümkün olacak.

Xbox 360 ile birlikte daha önce HDMI çıkışı veya Wi-Fi bağlantı desteği barındırmayan oyun kutusunun değişim gösterdiği yadsınamaz. Eklenen bu özellikler sayesinde oturma odalarına kurulmayı başaran cihaz sosyal ağlara bağlanmaktan canlı TV izlemeye kadar pek çok işe izin veriyor. Şimdi Xbox 720 ile işi biraz daha üst seviyelere taşıma zamanı geliyor.

İlgili – CVG

İLGİLİ HABERLER