Teknoloji

Microsoft Windows’u robotlara ve kahve kupalarına getirmeye hazırlanıyor

windows 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft cephesinde herkesin gözü bugün başlayacak Build konferansına çevrilmiş durumda. San Francisco’da gerçekleştirilecek etkinlikte şirketin temel odak noktasının Windows Phone 8.1 olması beklense de, Microsoft’un Windows’u daha küçük cihazlara taşıma konusundaki arzusu da henüz faaliyete geçen ”Windows on Devices” (Cihazlarda Windows) isimli web sitesiyle ortaya çıktı.

windows-8-logo-020414

Siteye bakıldığında Windows’un potansiyel yeni kullanım alanları arasında kahve kupaları, konuşan bir oyuncak ayı ve robotlar gibi pek çok farklı ürün bulunuyor. Microsoft’un bu konudaki en büyük dayanak noktasıysa Intel’in geliştirdiği Galileo yongası. Intel halihazırda Galileo’nun özellikle mühendislik alanında uygulamalı öğretim için kullanılmasını teşvik etmeye çalışıyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada yazılım geliştirme araçsetinin ilkbahar içinde yayınlanmasının planlandığı, ayrıca entegre bulut servislerinin ve yazılımcılar için daha iyi araçların da düzenli güncellemeler ile dağıtılacağı belirtildi. Microsoft bu plan doğrultusunda geliştirilen ve Windows işletim sistemi barındıran bir piyanoyu da Build konferansında görücüye çıkaracak.

İlgili >> Windows on Devices

İLGİLİ HABERLER