Teknoloji

Microsoft Windows XP desteğini bugün sonlandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft 13 yıl önce yayınladığı Windows XP’ye olan desteğini nisan ayı itibarıyla sona erdireceğini daha önceden açıklamıştı. Şirket bu takvim dahilinde Windows XP için hazırladığı son güncellemeyi bugün itibarıyla paylaşarak işletim sistemine yönelik desteğini resmen tamamlamış oldu. Microsoft bundan böyle platformdaki açıklar için Windows XP kullanıcılarına koruma sağlamayacak.

windows-xp-080414

Windows XP desteğini sonlandıran Microsoft, kullanıcılara işletim sistemlerini yükseltme çağrısında bulunmayı ihmal etmedi. Şirket işletim sistemini yükseltmemenin özellikle kurumlar açısından riskli olduğunun altını çizdi. Microsoft Windows XP desteğini sonlandırdığını duyurduğu sayfanın başlığında ”Güle güle XP. Merhaba gelecek.” ifadesine yer verdi.

Halihazırda Windows XP’nin dünya genelindeki tüm bilgisayarların yüzde 28’inde yüklü olması Microsoft’un işletim sistemini bugün itibarıyla sonlandıramamasının en önemli nedeni olarak göze çarpıyor. Yazılım devinin desteği sonlandırarak kullanıcıların daha yeni işletim sistemlerine yumuşak geçişini hızlandırmayı amaçlıyor.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER