Teknoloji

Microsoft’un universal uygulamaları bundan böyle “Windows uygulamaları” olarak anılacak

windows-uygulamalari-270315

Microsoft geçmişteki karmaşık isimlendirme anlayışını da Windows 10 ile birlikte geride bırakmaya hazırlanıyor. WinHEC konferansı kapsamında düzenlenen bir oturumda konuşan deneyimli mühendis Don Box, Microsoft’un PC, telefon, tablet ve Xbox One’da çalışacak universal uygulamalar için kullanacağı yeni ismi açıkladı.

Söz konusu uygulamaların bundan böyle “Windows uygulamaları” olarak anılacağını söyleyen Box; Windows uygulamalarının her yerde çalışacağını, Windows masaüstü uygulamalarının ise sadece PC’lerde çalışacağını dile getirdi.

İsimlendirme konusu mevcut Windows masaüstü uygulamalarında bazı kafa karışıklıklarına yol açtığı için Microsoft’un bu konuya açıklık getirmesi memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendi. Şirket Windows 8 uygulamaları için önce Metro tarzından hareketle “Metro uygulamaları” ismini kullanmış, ancak ticari marka sorunları nedeniyle “Metro” ismini kullanmayı bırakınca sırasıyla “Windows 8 tarzı”, “Modern” ve “Windows Mağaza uygulamaları” isimlerini denemişti.

Microsoft’un isim konusunda nihai ve güvenli bir karar vermesiyle birlikte yazılımcılar ve sektörün diğer oyuncuların zihninde oluşan karışıklığın da son bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER