Teknoloji

Microsoft Windows Store’da yer alacak uygulamalar için eşsiz isim şartı arayacak

Microsoft, Windows Store sertifikasyon süreciyle ilgili bazı ek detaylar açıkladı. En büyük değişiklik olarak yazılım geliştiricilerinin Windows 8 uygulamaları için eşsiz bir isim seçmesi olacak. Böylelikle diğerlerinin aynı ismi kullanarak sahte bir uygulama geliştirmesinin önüne geçilmeye çalışılacak.

Bu ayın sonunda Windows 8 Tüketici Ön İzleme sürümüyle birlikte yayınlanacak olan Windows Store’da uygulaması yer alacak yazılımcılar başvuru süreci tamamlanmadan önce isim rezervasyonu yapabiliyor, seçtikleri isim de uygulamalarının Windows Store’da süreceği hayatı boyunca kendilerinde kalıyor.

Uygulama kayıt süreci altı adımlı bir süreç olarak tasarlanmış, bu süreçte Windows 8 Metro tarzı uygulamalar doğrulanıp test edilecek. Bir saat süren ön işleme sürecinde gerekli olan yazılımcı hesabı ve belgeleri kontrol edilecek. Bu süreç virüs ve zararlı yazılımlar için yapılacak ve üç saat sürmesi öngörülen çeşitli güvenlik testleri tarafından takip edilecek. Üçüncü ve dördüncü adımlar ise altı saat süren teknik ve beş gün süren içerik uyumluluğunu test etmekle harcanacak. Bu adımlarla şirket uygulamanın içerik ve teknik politikalarla uyumluluğunu doğrulamış olacak. Bu adımları da başarıyla geçen uygulama damgalanma öncesi sürece gelecek ve en sonunda Windows Store’da yer alacak. Bu adımların da toplam iki saat sürmesi planlanıyor. Aslında bu süre her bir uygulama için farklılıklar gösterebilir, ancak Microsoft’un verdiği örneğe göre bir Windows Store uygulamasının mağazada yer alması ortalama altı gün alacak.

Microsoft, Windows Phone uygulamaları için kullandığı sistemin bir benzerini kullanıyor. Ancak Windows Phone tarafında eşsiz uygulama isimleri şartı koşulmuyor. Microsoft, bu politikasını Windows 8 uygulamaları için değiştirerek tüketicilerin uygulamaları doğru bir şekilde bulmasını sağlamayı amaçlıyor. Bu da tüm uygulamaların eşsiz bir isme sahip olduğu konusunda emin olma gerekliliğini doğuruyor.

İlgili – Windows Store Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER