Teknoloji

Microsoft Windows Store mağazasında açık kaynak kodlu yazılımlara izin verecek

Microsoft, Açık Kaynak Girişimi lisansı altında dağıtılan yazılımlara Windows 8 uygulama mağazasında yer vermeye hazırlanıyor. Önümüzdeki şubat ayında Windows 8’in beta sürümüyle birlikte beta hâlinde faaliyete geçecek olan Windows Store bu yönüyle barındıracağı içerik sayısını daha geniş tutmuş olacaktır.

Microsoft’tun Windows Store’un ön sürümünde şartnameye eklediği bir madde açık kaynak kodlu uygulamaların bu mağaza üzerinden nasıl dağıtılacağını açıklıyor. Açık Kaynak Girişimi lisansı altında çıkarılmış yazılımlar en azından Windows Store’un ön sürüm versiyonunda dağıtılabilir olacak. Bu yazılımların dağıtımı Microsoft’un Standart Uygulama Lisans Şartlarına ters düşecek şekilde açık kaynak lisansıyla yapılabilecek. Standart Uygulama Lisans Şartları ise uygulamaların paylaşımını yasaklıyor.

Bu yasal boşluk Apple’ın uygulama mağazalarının çok daha katı ve kısıtlayıcı şartlar ve koşullarından bıkıp usanan açık kaynak kodlu yazılım geliştiricileri için bir çıkış kapısı olabilir. Uzun bir süre açık kaynak kodlu yazılım camiasına karşı duran, ancak yavaş yavaş onlara zeytin dalı uzatmaya başlayan Microsoft bu adımıyla onlara bir kıyak daha mı geçiyor? Bunu zamanla göreceğiz.

İlgili – ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER