Teknoloji

Microsoft Windows RT 8.1 güncellemesini yaşanan sorun nedeniyle geri çekti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Biz elimizdeki Surface RT’yi Windows RT 8.1’e yükseltme işlemini başarıyla gerçekleştirdik, ancak anlaşılan bazı kullanıcılar bu işi yaşarken problem yaşadı. Sonuç olarak Microsoft da Windows RT 8.1 güncellemesinin dağıtımını durdurdu.

windows-8-1-270813 (565 x 424)

Microsoft’un destek forumları üzerinden yayınlanan bir mesaja göre, belli sayıda kullanıcının Windows RT cihazlarını Windows RT 8.1’e güncellerken yaşadığı sorun neticesinde, Windows RT 8.1 güncellemesi Windows Mağaza’dan geçici bir süre için kaldırıldı. Microsoft sorunun çözümü için çalışmalara başladığını vurguladı.

Redmond şirketi sorunun ne olduğunu tam olarak belirtmese de, bazı haberler problemin kaynağının bazı makinelerde başlatma verilerinin güncelleme sırasında zarar görmesinden kaynaklandığını işaret ediyor. Sorundan etkilenen makineler bir geri yükleme sürücüsü kullanılmadığı takdirde kullanılamaz hâle geliyor.

Güncellemenin ne kadar süre boyunca devredışı kalacağı şu an için bilinmiyor, ancak Microsoft’un açıklamasında, güncelleme çıkar çıkmaz haber verileceği belirtiliyor.

İlgili >> Microsoft Destek Forumları

İLGİLİ HABERLER