Teknoloji

Microsoft Windows Phone uygulamalarındaki açığı kapatmak için para ayırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-900-on-inceleme-00008

Windows Phone’un popüler uygulamaları barındırma konusunda en büyük rakipleri iOS ve Android’in gerisinde kaldığı bir gerçek. Ancak görünen o ki, Microsoft’un bu eksikliği gidermek için bir planı var. ZDNet’in Microsoft pazarlama grubundan ele geçirdiği çeşitli sunum dosyaları şirketin Pandora, Bump ve Instagram gibi popüler uygulamaların geliştiricileri için 10 milyon ABD doları parayı kenara ayırdığını gösterdi.

Slaytlardan elde edilen bir başka bilgi de Microsoft’un kaliteli uygulamalara odaklanacağı şeklinde. Nicelik yerine niteliğe önem verecek şirketin pazarlama çalışmalarında Windows Phone’un dahili işlevleri ön plana çıkarılacak. Microsoft ayrıcalıklı uygulamaları ön plana çıkarırken, oyunların da iPhone’dakilerle paralel şekilde fiyatlandırılması hususunda yazılımcılara çeşitli yöntemler sunuyor. Söz konusu fiyatlandırma konusu Windows Phone’a erken geçiş yapanların eleştirilerinde önemli bir yer oluşturmuştu.

Microsoft’un popüler uygulama geliştiricilerine Windows Phone’a yönelmeleri için 10 milyon doların yetip yetmeyeceğini göreceğiz, ancak Microsoft bu yılın ikinci çeyreğinde en popüler uygulamaları Windows Phone Marketplace içinde sunma konusundaki hedefini tutturmak istiyor.

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER