Teknoloji

Microsoft Windows Phone Tango 7.1.1 yazılım geliştirme aracını yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-610-on-inceleme-00001

Microsoft, geçtiğimiz ay yazılımcılara detaylarını gösterdiği Windows Phone Tango yazılım geliştirme aracının 7.1.1 versiyonunun final sürümünü yayınladı. Yeni SDK’da esas odak noktası yazılımcılara 256 MB belleğe sahip olan cihazlarda çalışacak uygulamaları geliştirmek için temel koşulları sunmak. Ayrıca dahili emülatör sayesinde örnek uygulama performansını görmek de mümkün oluyor.

Daha düşük maliyetli cihazlarda çalışacak bu işletim sistemi versiyonunun çeşitli kısıtlamalara sahip olmasına rağmen, Microsoft Tango sayesinde piyasaya girecek yeni cihazlar sayesinde potansiyel uygulama alıcı sayısında yüzde 60’lık bir artış olabileceğini tahmin ediyor. Yazılım geliştiricileri uygulamalarının daha az öz kaynağa sahip olan cihazlara yönelik desteğini tamamen kaldırma ve  uygulamalarını önceki RAM standardı olan 512 MB’ye göre geliştirmeye devam etme hakkına da sahip.

Windows Phone SDK’nın Windows 8 Tüketici Ön İzleme sürümüyle uyumlu olması da ilginç bir ayrıntı. Ancak hangi yazılımcı uygulama geliştirme işlerini henüz bitmemiş bir işletim sisteminde gerçekleştirir, orası da tartışılır bir nokta. Microsoft bu gibi düşünceye kapılanlar için Windows 8 için tam desteğin üreticilere gönderilecek sürüm çıkana kadar sunmayacağını söylüyor. Yani, ortadaki Windows 8 desteği çok da geniş kapsamlı değil.

İlgili – Microsoft Windows Phone Blog
İlgili – Microsoft

İLGİLİ HABERLER