Eğlence

Microsoft Windows Phone Mango’ya özel yenilenmiş Games Hub uygulamasını tanıttı

Microsoft, Windows Phone Mango’da kullanıcıların karşısına çıkacak güncellenmiş Games Hub işleviyle ilgili detayları açıkladı. Windows 8’de de Xbox LIVE desteğinin dahili olarak geleceğinin açıklanmasıyla birlikte Xbox LIVE’ın oyun ve medya dağıtımı konusunda giderek daha fazla önem kazandığı söylenebilir. Windows Phone Mango’da gelecek Games Hub ise Xbox LIVE Extras uygulaması dahilinde sunulan birçok özelliği bünyesi altına toplayacak.

Kullanıcıların fark edeceği ilk şey yenilenmiş Games Hub arayüzü olacak. Daha aydınlık ve temiz bir görünüme sahip olan yeni arayüz kullanıcıların oyun koleksiyonlarına ve Xbox LIVE verilerine rahatlıkla ulaşmasını sağlayacak. Arayüzün hızı ve performansı üzerinde oynamalar ve geliştirmeler de yapılmış durumda.

Geliştirilmiş Collection (Koleksiyon) görünümünde ise solda büyük ikonlar, ikonların sağında ise karşılık gelen oyun isimleri bulunuyor. Recent (En Son) kategorisi ise, oyun sayısı 20’yi geçtiğinde kullanıcıların en son oynadığı üç oyunu gösteriyor. Bu, oyun koleksiyonu içindeki oyunların sayısı arttığında favori oyunların daha rahat bulunmasını sağlayacaktır. Üç boyutlu avatarlar da yenilikler arasında yer alıyor. Üstelik bu avatarların kendine göre davranışları var, bu avatarlar esniyor, el sallıyor veya telefon sallandığında dans etme gibi çeşitli hareketler sergiliyor.

Xbox LIVE Extras uygulamasının entegre edilmesi ise en iyi tarafı oluşturuyor. Böylelikle Xbox LIVE mesajları, arkadaş listesi ve başarı karşılaştırma ekranı telefon üzerinden görüntülenebiliyor. Üstelik kullanıcılar profillerini doğrudan telefonları üzerinen güncelleyebilecek. İlgi çeken içerikler ve oyun istek bildirimleri de iyileştirmelerden nasibini aldı.

İlgili – Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER