Teknoloji

Microsoft Windows ve Windows Phone’da Android uygulamalarını çalıştırma fikrini değerlendiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Windows Phone ve Windows işletim sistemlerine Android uygulama desteğini ekleme fikrini ciddi şekilde değerlendiriyor.

nokia-windows-phone-android-130214

The Verge sitesinin haberine göre, Redmond merkezli şirketin kapalı kapıları arkasında tartışılan bu fikrin iyi veya kötü bir strateji olacağı yönünde farklı görüşler mevcut. Henüz planlama aşamasında olan bu fikrin gerçekten hayata geçip geçmeyeceğiyse şu an için bilinmezliğini koruyor.

Microsoft’un uygulama mağazaları çeşitlilik bakımından iOS ve Android uygulama mağazalarının seviyesinde değil. Microsoft mağazanın zenginleşmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor, ancak bazı popüler başlıklar henüz bu mağazada yer almıyor. Örneğin Flappy Bird sadece iOS ve Android mağazalarında dağıtıma çıkmıştı; Instagram ve Vine gibi popüler uygulamalar da uzun sürenin ardından Windows Phone Mağaza’dan dağıtıma çıkmıştı.

Microsoft’un başka bir platformu daha desteklemek istemediği, bu nedenle Android uygulamalarını, eğer gerçekten Windows platformuna gelecek olursa üçüncü taraf yüklenici üzerinden dağıtmayı planladığı söyleniyor. Intel bu noktada akla gelen ilk adaylardan bir tanesi. Şirket bugünlerde Windows ve Android ile çalışan ürünler test ediyor. Ayrıca Android uygulamalarının Windows PC’lerde çalışmasını sağlayan BlueStacks de önemli adaylardan biri olabilir.

BlackBerry de BlackBerry 10 işletim sistemine Android uygulamalarını çalıştırma desteği eklemişti. Ancak Kanadalı şirket Android uygulamalarının yeniden paketlenerek BlackBerry uygulama mağazasında sunulması noktasında istediği noktaya gelemedi, BlackBerry 10’da çalışan Android uygulamaları 2.3 Gingerbread tabanlı tasarımı desteklediği için çok eski görünüşlü kaldı.

Android uygulamaları Windows Phone işletim sisteminin ihtiyaç duyduğu şey olabilir. Bunun gerçekleşmesi hem yazılımcıların fazla zahmete girmeden yeni bir platforma adım atmalarını sağlayacak, hem de artan uygulama çeşitliliği sayesinde Windows Phone kullanıcıların gözünde daha çekici hâle gelecektir.

Konuyla ilgili olarak Microsoft’tan henüz bir açıklama gelmedi. Geldiği zaman bunu da aktaracağız.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER