EğlenceManşetler

Microsoft Windows Media Center’ın fişini çekiyor

windows-media-center-030515

Microsoft Windows Media Center’ı aktif şekilde geliştirmeyi 2009 yılında bırakmıştı, ancak şirket Windows 8 için güncelleme paketi içinde modifiye edilmemiş bir versiyonu hâlâ sunmaya devam ediyordu. Yazılım devi Media Center’ı Windows 10 ile birlikte tamamen yok etmeyi planlıyor. Bu da Windows 7 veya Windows 8.1’den terfi ettirilen PC’lerde bu özelliğin kaybedileceği anlamına geliyor.

Aslında bu hareket çok da sürpriz sayılmaz, ancak Windows Media Center’ın tutkulu ve sadık bir kitlesi vardı ve bu kitle özelliğin kaybından büyük üzüntü duyacaktır. Microsoft Windows Media Center’ı 2001 yılında, Windows XP’nin ayrı bir versiyonu olarak tanıtmıştı. Tam ekranda çalışabilecek bir medya oynatıcısı olarak düşünülmüştü, TV alıcılarını destekliyor ve TV kanallarının alınmasını sağlıyordu. Bazı PC üreticileri oturma odasında kullanım amacıyla özel Media Center PC’leri çıkarmıştı, ancak Media Center hiçbir zaman ana akım kullanıcı kitlesine ulaşamadı ve Microsoft da bu ürünün peşinden gitmedi. Windows Media Center yeşil renkli butonla kullanılıyordu ve uzaktan kumandadaki bu tuş yardımıyla ana ekrana erişim mümkün oluyordu.

Microsoft TV ve eğlence işlevlerini Xbox One üzerinden sunmaya yoğunlaşırken Mediaroom IPTV işlerini ve set üstü cihazlarını da 2013 yılında Ericsson’a satmıştı. O zamanlar Microsoft bütün TV öz kaynaklarını Xbox’a ayıracağını söylemişti ve oyun konsolu geçen yıl boyunca birkaç yeni eğlence uygulaması kazandı.

Eğer hâlâ Windows Media Center hayranıysanız, o hâlde Windows 8.1’de kalmaya devam etmelisiniz. Tabii ki, Windows 10 bu yaz yayınlandıktan sonra birileri çıkabilir ve Windows Media Center’ı Windows 10’da çalıştırmanın bir yolunu bulur.

İLGİLİ HABERLER